FC Groningen contracteert Matuta

20 januari 2022

FC Groningen heeft Emmanuel Matuta gecontracteerd. De Trots van het Noorden neemt de 19-jarige middenvelder per direct over van PSV. De Belgisch jeugdinternational tekent een overeenkomst voor viereneenhalf jaar in Euroborg, tot medio 2026.

Matuta5

Emmanuel Matuta werd op 22 februari 2002 geboren in Mechelen en heeft naast de Belgische nationaliteit ook Congolese roots. De middenvelder maakte in 2014 van KV Mechelen de overstap naar PSV, waar hij de opleiding doorliep.
 
Matuta debuteerde op 29 augustus 2020 in het betaalde voetbal namens Jong PSV als invaller in de wedstrijd tegen Excelsior. In zijn eerste seizoen kwam de verdedigende middenvelder tot 31 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij één keer scoorde en één assist gaf. Dit seizoen kwam Matuta tot 17 competitiewedstrijden voor Jong PSV. De middenvelder behoorde één keer tot de wedstrijdselectie van PSV, in de Europa League tegen het Spaanse Granada.

Matuta2

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen legt uit waarom Matuta deze transferwindow naar Groningen is gehaald. “Wij zien Emmanuel als een zeer talentvolle middenvelder, die op jonge leeftijd al een behoorlijk aantal speelminuten heeft gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is een jongen voor de toekomst, maar wij kregen nu de kans om hem te contracteren en dat wilden wij maar wat graag. Emmanuel heeft in onze ogen veel potentie en goede fysieke voorwaarden: hij is behoorlijk snel, sterk en atletisch. Emmanuel is een speler die goed is in intercepties en het winnen van tweede ballen. Er waren voor hem meer kapers op de kust. We zijn dan ook blij dat we Emmanuel met onze plannen hebben weten te overtuigen om voor FC Groningen te kiezen.”

Matuta4

Laatste nieuws