FC Groningen contracteert Marin Sverko

18 juni 2021

FC Groningen heeft voor het seizoen 2021/2022 Marin Sverko vastgelegd. De 23-jarige linksbenige verdediger heeft een driejarige verbintenis getekend bij de Trots van het Noorden, met een optie op nog een extra seizoen. Sverko, een Kroatische jeugdinternational die tevens over een Duits paspoort beschikt, komt over 1. FC Saarbrücken.

Marin Sverko werd geboren op 4 februari 1998 in het Duitse Pforzheim. De verdediger doorliep de opleiding van Karlsruher SC en debuteerde op 27 november 2016 als 18-jarige voor die club in een wedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern. Vlak na het debuut verkaste Sverko naar Bundesligaclub Mainz 05, waar hij voornamelijk in het tweede elftal actief was. Na verhuurperiodes terug bij Karlsruher SC en SG Sonnenhof Großaspach, maakte de speler met Kroatische roots in de zomer van 2020 een definitieve transfer naar 1. FC Saarbrücken, uitkomend in de 3. Bundesliga. 

Sverko in kleedkamer

Sverko speelde afgelopen seizoen 24 wedstrijden in de hoofdmacht van 1. FC Saarbrücken, vooral als centrale verdediger en hij scoorde eenmaal. Sverko, die op meerdere posities in de verdediging uit de voeten kan, eindigde met zijn club uiteindelijk in de top van de competitie op een vijfde plaats. Ook was de jeugdinternational van Kroatië het afgelopen seizoen actief op het EK voor spelers onder 21 jaar, waar hij driemaal in actie kwam.
 
FC Groningen is blij met de overgang van de jonge verdediger, waarbij het stevige concurrentie had van andere clubs in de strijd om de handtekening van Sverko. “Marin is een jonge sterke verdediger, met opbouwende kwaliteiten en een behoorlijke snelheid,” vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen. “Marin heeft zich het afgelopen seizoen sterk ontwikkeld en wij hebben hem al die tijd al in het vizier gehad."

"We hebben hem intensief gevolgd en veel geïnvesteerd om hem voor FC Groningen te laten kiezen. Marin was onder de indruk van onze faciliteiten en gelooft in onze aanpak en het plan dat we met hem hebben. Hij kiest bewust voor groei en ontwikkeling. We zien in Sverko een speler die de komende jaren bij FC Groningen mooie stappen kan zetten en gaan hem daarin optimaal begeleiden met onze specialisten en faciliteiten in het TopsportZorgCentrum. We zijn ontzettend blij dat hij voor onze club en onze visie heeft gekozen, want het is niet eenvoudig een linksbenige centrale verdediger te vinden binnen de mogelijkheden van FC Groningen.”

Met Fledderus

Laatste nieuws