string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen contracteert Joosten.

Donderdag 06 augustus 2020 om 18:50

FC Groningen heeft Patrick Joosten gecontracteerd. De 24-jarige aanvaller wordt overgenomen van FC Utrecht en tekent in het Hitachi Capital Mobility Stadion een driejarige overeenkomst.

20200806PatrickJoosten010

Patrick Joosten heeft meer dan honderd wedstrijden gespeeld in het betaald voetbal. Daarin scoorde de aanvaller zestien keer en hij heeft elf assists achter zijn naam staan. Joosten kende zijn opleiding bij N.E.C. in Nijmegen en maakte medio 2015 de overstap naar FC Utrecht. In de afgelopen twee seizoenen werd Joosten verhuurd aan achtereenvolgens VVV-Venlo en Sparta Rotterdam. Hij gaat bij de Trots van het Noorden met rugnummer 14 spelen.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de komst van Joosten. “We hebben Patrick al langer op ons lijstje staan. Tot nu toe lukte het ons niet hem naar Groningen te halen. We zijn dan ook blij dat we daarin nu wel geslaagd zijn. Patrick is een speler die op meerdere posities in een aanvallende rol uit de voeten kan.”

“Hij is snel, kan iets creëren en een goal maken. Precies wat we goed kunnen gebruiken als aanvulling op onze bestaande selectie. Daarnaast heeft Patrick al de nodige ervaring in het betaald voetbal en dat is met het oog op de jonge groep die we hebben een fijn aspect. Wij denken bovendien dat Patrick zich nog verder kan ontwikkelen en daaraan gaan we samen werken.”

20200806PatrickJoosten003

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard