FC Groningen contracteert jeugdinternational Tika de Jonge

2 juli 2020

FC Groningen heeft Tika de Jonge gecontracteerd. De 17-jarige jeugdinternational tekende deze week een overeenkomst voor drie jaar bij de Trots van het Noorden en komt over van NAC Breda. De Jonge sluit aan de start van dit seizoen binnen de Opleiding aan bij FC Groningen onder-18. 

Tika de Jonge 1

Tika de Jonge reisde woensdag 1 juli in het bijzijn van zijn broertje en ouders naar Groningen om kennis te maken met zijn nieuwe club, zijn trainer voor het komende seizoen Paul Matthijs en zijn nieuwe gastgezin in Groningen. De nieuweling kreeg een rondleiding in het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn en tekende in het Hitachi Capital Mobility Stadion zijn overeenkomst tot medio 2023 bij de Trots van het Noorden.
 
De uit Zeeland afkomstige tiener maakte aan het begin van 2019 zijn debuut als jeugdinternational bij het Futureteam van Oranje onder-16. Tika de Jonge meldt zich op maandag 27 juli voor de eerste training bij FC Groningen onder-18. In onderstaande video stelt hij zichzelf voor en komen trainer Matthijs en hoofd jeugdscouting Arno de Jong aan het woord over de voetbalkwaliteiten van Tika en het scoutingsproces.

vriendenloterij
Gasterra

Laatste nieuws