string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen contracteert ervaren verdediger Rente.

Vrijdag 09 juni 2023 om 16:00

FC Groningen heeft Marco Rente gecontracteerd. De 26-jarige Duitser wordt overgenomen van Heracles Almelo. De ervaren verdediger had nog een contract voor een jaar in Almelo en tekende in Euroborg een overeenkomst voor vier seizoenen, tot medio 2027.

Marco Rente is een centrale verdediger, geboren op 25 februari 1997 in Siegen. De afgelopen drie seizoenen speelde de Duitser voor Heracles Almelo, waar hij tot 87 officiële wedstrijden kwam. Rente werd afgelopen seizoen kampioen in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij als vaste waarde 31 competitiewedstrijden speelde. De verdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan, scoorde daarin drie keer en was vier maal aangever.

Rente speelde in de jeugd bij verschillende clubs in de omgeving van zijn geboortestad Siegen, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De verdediger debuteerde voor Sportfreunde Siegen in het seizoen 2015/2016 in het profvoetbal en promoveerde direct naar de Regional Liga. In het seizoen 2017/2018 stapte Rente over naar Erndtebrück – eveneens Regional Liga – waarna hij na één seizoen werd gecontracteerd door Borussia Dortmund. Bij de Duitse topclub kwam Rente voornamelijk uit in het tweede elftal, tevens actief in de Regional Liga. In het seizoen 2020/2021 vertrok hij naar Heracles Almelo. 

Rente, die meer dan 180 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam heeft, vertelt waarom hij ondanks de promotie van Heracles Almelo bewust kiest voor het groen-witte shirt van FC Groningen. “Ik heb FC Groningen altijd als een hele grote en mooie club gezien. Na de gesprekken met de directie en de nieuwe trainer Dick Lukkien had ik meteen een heel goed gevoel. Voor anderen is deze stap wellicht lastig te begrijpen, maar voor mij was het geen moeilijke keuze. Ik ben blij!”

Rente omschrijft zichzelf als een speler met snelheid en duelkracht. “Maar ik vind het moeilijk over mezelf te praten. Laat de supporters dat maar bepalen. Voor hen is het belangrijk te weten dat als ik het veld opstap, ik met het hart speel. De voetballiefhebbers die mij de laatste seizoenen in Nederland hebben gevolgd, weten dat ik altijd honderd procent geef om wedstrijden te winnen. Komend seizoen hebben wij maar één doel en dat is promoveren. Afgelopen jaar heb ik deze ervaring opgedaan en die hoop ik komend seizoen over te brengen op de rest van het team.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Dinsdag start vrije verkoop NAC-thuis, zaterdag oefenduel in Rolde

5 dagen geleden

Groen-wit en rood-wit verenigen zich in Leek

10:45
6 dagen geleden

Check-In Delden: Hoteltour