FC Groningen contracteert Django Warmerdam

1 mei 2017

FC Groningen kan met ingang van het seizoen 2017/2018 beschikken over Django Warmerdam. De Trots van het Noorden is een driejarig contract overeengekomen met de 21-jarige linksbenige speler uit Voorhout. FC Groningen neemt Warmerdam over van Ajax, dat hem dit seizoen heeft verhuurd aan PEC Zwolle.

Django Warmerdam kan zowel als verdediger in het linker verdedigingsblok als linkermiddenvelder uit de voeten. Hij speelde tot nu toe in 27 officiële wedstrijden van PEC Zwolle en kwam tot meer dan vijftig duels voor Jong Ajax. Warmerdam heeft ook vier wedstrijden in Jong Oranje achter zijn naam staan. Zodra het programma van de betrokkenen het toelaat, zal FC Groningen Warmerdam presenteren in het Noordlease Stadion.
 
Manager technische zaken Peter Jeltema van FC Groningen geeft een eerste toelichting op de overgang van Warmerdam van Amsterdam naar Groningen. “Na Mike te Wierik is Django Warmerdam de tweede jonge, talentvolle speler die wij nu al weten vast te leggen voor het komende seizoen. Daar waar Te Wierik al over voldoende Eredivisie-ervaring beschikt, krijgt Warmerdam bij ons de kans zich verder door te ontwikkelen. Zijn prestaties dit seizoen in Zwolle zijn ons opgevallen en uit de informatie, die wij hebben weten te vergaren, kwam een zeer positief beeld naar voren. Django Warmerdam is volop in ontwikkeling en wij denken dat we veel plezier gaan beleven aan zijn komst naar het Noordlease Stadion.”
 
Django Warmerdam laat in een eerste reactie weten uit te zien naar zijn overstap naar Groningen. “Onlangs heb ik al ervaren wat de kracht van FC Groningen kan zijn, zeker in eigen huis. We werden met Zwolle van de mat gespeeld in het Noordlease Stadion. Ik kijk er naar uit om volgend seizoen vast in dit stadion te mogen spelen. FC Groningen is voor mij de perfecte vervolgstap in mijn carrière. Vooralsnog richt ik mij eerst nog op een goede afsluiting van het seizoen in Zwolle, want dat verdient PEC. We gaan de komende periode kijken naar een geschikt moment voor mijn presentatie in Groningen en dan vertel ik graag meer over mijn overgang.”

20170426EOC0242

Laatste nieuws