FC Groningen contracteert Dankerlui

27 juli 2020 / vandaag

FC Groningen heeft Damil Dankerlui gecontracteerd. De 23-jarige Amsterdammer wordt overgenomen van Willem II en tekent in het Hitachi Capital Mobility Stadion een vierjarige overeenkomst.

Damil Dankerlui heeft bijna 150 wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan. Daarin scoorde de multifunctioneel inzetbare speler zeven keer en hij heeft zeventien assists achter zijn naam staan. Dankerlui kende zijn opleiding bij Ajax en speelde de afgelopen tweeënhalf jaar bij Willem II. Hij gaat bij de Trots van het Noorden met rugnummer 2 spelen en op zijn shirt zal Dankerlui de naam van zijn moeder dragen: Wadilie.

20200727Dankerlui023

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is zeer te spreken over het aantrekken van Dankerlui. “Wij zijn erg blij met de komst van Damil. Hij is een atletische en snelle speler met veel voetballend vermogen en Damil is multifunctioneel inzetbaar. In onze beoogde speelwijze, waarin we flexibel willen zijn, past dit heel goed. Damil heeft de laatste jaren behoorlijk wat ervaring opgedaan en hij is nog relatief jong. Wij denken dat er nog veel rek in hem zit en we gaan er samen hard aan werken om dat verder te ontwikkelen.”

20200727Dankerlui025
20200727Dankerlui033
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws