string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen contracteert aanvaller Rui Mendes.

Woensdag 24 januari 2024 om 10:01

FC Groningen heeft aanvaller Rui Mendes gecontracteerd. De Portugees, die grotendeels in Duitsland is opgegroeid, komt over van FC Emmen en tekent in Euroborg een overeenkomst tot medio 2027. De 24-jarige multifunctionele aanvaller sluit per direct aan bij de eerste selectie van de Trots van het Noorden.

Rui Mendes werd op 10 november 1999 geboren in het Portugese Gondar, maar begon als jongetje met voetballen in Duitsland. Hij kwam terecht in de opleiding van Arminia Bielefeld. De aanvaller verliet die club in 2018 voor een avontuur bij TSG 1899 Hoffenheim, waar hij in het tweede elftal speelde. FC Emmen haalde Mendes in 2021 naar Nederland.

Onder de vleugels van de huidige FC-trainers Dick Lukkien en Casper Goedkoop ontwikkelde Mendes zich in zijn eerste jaar aan de Oude Meerdijk tot sterkhouder van het Drentse team, dat promoveerde naar de Eredivisie. Met vijftien goals en vijf assists had de Portugees een groot aandeel in de promotie. Ook op het hoogste niveau was Mendes basisspeler en scoorde hij in 18 Eredivisiewedstrijden één keer en was hij drie keer aangever.

Mendes speelde dit seizoen voor FC Emmen vijftien duels in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij tot twee goals en twee assists kwam. De aanvaller maakt per direct de overstap naar FC Groningen en staat vandaag – woensdag 24 januari – voor het eerst met zijn nieuwe teamgenoten op het trainingsveld.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april

02:01
7 dagen geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg

03:19
2 weken geleden

Driepunter tegen Cambuur. Bekijk de nieuwste aflevering van ‘Thuis’