FC Groningen contracteert aanvaller Cyril Ngonge

2 juli 2021

FC Groningen heeft Cyril Ngonge gecontracteerd. De Belgische jeugdinternational komt over van RKC Waalwijk en tekent in Groningen een contract tot medio 2025. De 21-jarige aanvaller gaat spelen met rugnummer 27. 

20210702CyrilNgonge013

Ngonge is een aanvaller met Congolese roots en werd op 26 mei 2000 geboren in het Belgische Ukkel. De vleugelspeler doorliep de opleiding van topclubs Anderlecht en Club Brugge. Voor die laatstgenoemde club debuteerde Ngonge op 2 december 2018 in het betaalde voetbal. Negen dagen later stond de aanvaller in de basisopstelling voor het duel in de Champions League met Atletico Madrid (0-0).
 
Aan het eind van zijn debuutseizoen verhuisde Ngonge naar PSV waar hij voor Jong PSV 22 wedstrijden speelde in de Keuken Kampioen Divisie en 7 keer scoorde. Afgelopen seizoen kwam de aanvaller uit in de Eredivisie namens RKC Waalwijk. Met vijf goals in twintig competitiewedstrijden – waarvan 15 duels in de basis – werd Ngonge clubtopscorer van de Waalwijkers.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is zeer tevreden met de aanvallende versterking voor FC Groningen. “We volgden Cyril al een langere periode en zijn blij hem nu te kunnen contracteren,” aldus Fledderus. “Hij is een linksbenige aanvaller met veel snelheid en een goede passeerbeweging. Cyril maakt graag een actie en zoekt veelvuldig zijn directe tegenstander op, daarnaast heeft hij laten zien ook doelpunten te kunnen maken. Met Ngonge voegen we een speler met specifieke kwaliteiten toe aan onze selectie die ons aanvallend extra opties geeft. Cyril is Belgisch jeugdinternational en een speler met veel mogelijkheden om verder te groeien. Het is mooi dat hij deze groeikansen bij FC Groningen ziet en bij ons de volgende stap in zijn loopbaan wil zetten.”

20210702CyrilNgonge003

Laatste nieuws