FC Groningen breekt contract Postema open en verlengt

22 juli 2022

FC Groningen heeft de overeenkomst met Romano Postema opengebroken en met een jaar verlengd. De 20-jarige spits staat hierdoor nog tot medio 2025 onder contract bij de Trots van het Noorden. De Stadjer speelde tot nu toe precies vijftig officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Groningen en scoorde daarin zes keer.

Met wedstrijdshirt

Romano Postema tekende al twee keer eerder een profcontract bij FC Groningen. De laatste overeenkomst tussen speler en club liep tot medio 2024. Nu is er dus weer een nieuwe handtekening gezet, hetgeen de spits nog een langer aan de Trots van het Noorden bindt.
 
Postema debuteerde als invaller op 31 augustus 2019 in het eerste elftal van FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarna werd hij geselecteerd voor het Nederlands elftal, dat deelnam aan de eindronde van het WK onder-17 in Brazilië. Eenmaal terug in Groningen stond Postema een dag voor zijn achttiende verjaardag voor zijn basisdebuut in de Eredivisie in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, dat was op 1 februari 2020. In het seizoen 2020/2021 verhuurde FC Groningen de spits aan FC Den Bosch, waarvoor hij in 28 wedstrijden in actie kwam en goed was voor 12 goals en acht assists.

Contractondertekening

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de verse handtekening van Postema. “Romano is een talentvolle spits, die leeft van doelpunten en ook heeft bewezen over scorend vermogen te beschikken. Daar komt bij dat hij een echte Stadjer is én onze Opleiding heeft doorlopen. Dat zijn allemaal ingrediënten, die het extra mooi maken als je een speler langer kunt binden. Van beide kanten zijn we blij met ontwikkeling van Romano en dat we dit hebben weten om te zetten in een nog langere samenwerking. Wij hebben met elkaar alle vertrouwen in een goede toekomst. Wij zullen van onze kant er alles aan doen om Romano het juiste platform te bieden voor een optimale groei.”
 
Topscorer
Postema, geboren op 2 februari 2002 in Groningen, tekende voor het seizoen 2013/2014 zijn eerste opleidingsovereenkomst bij FC Groningen. De spits speelde in het seizoen 2008/2009 in de jeugd van DIO Groningen en maakte vervolgens de overstap naar GVAV-Rapiditas, waar hij vier seizoenen actief was. In 2013/2014 begon Postema bij FC Groningen in de onder-12 en vervolgens doorliep hij daarna de teams van onder-13, onder-15 en onder-17 binnen de opleiding van FC Groningen. Met dat laatste team werd hij in april 2019 kampioen in de landelijke Eredivisie en kroonde Postema zich met 31 treffers tot topscorer van de competitie.

Laatste nieuws