FC Groningen bindt talent Thomas Poll

9 oktober 2020 / vandaag

FC Groningen heeft het contract met Thomas Poll opengebroken en verlengd. De 19-jarige linkervleugelspeler tekende een nieuwe tweejarige verbintenis in het Hitachi Capital Mobility Stadion. In de overeenkomst tot medio 2022 is een optie voor nog een contractjaar opgenomen. Poll kwam reeds in vijf officiële wedstrijden in actie voor de Trots van het Noorden en werd binnen de Opleiding uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar 2020.

20201009ThomasPoll003

Thomas Poll werd in 2001 geboren in Amsterdam en verhuisde op 8-jarige leeftijd naar het Groningse Wehe-den Hoorn. Hij sloot zich aanvankelijk aan bij VV Eenrum en maakte een jaar later de overstap naar vv Winsum. Op 14-jarige leeftijd kwam Poll in de Opleiding van de Trots van het Noorden. Hij begon op Sportpark Corpus den Hoorn in FC Groningen onder-15. Daarna doorliep hij alle jeugdteams bij FC Groningen.
 
In februari van dit jaar maakte Poll zijn debuut in het eerste elftal van de Trots van het Noorden. Hij startte als linksback in de basis in het uitduel met Willem II en maakte in Tilburg de negentig minuten vol. Een week later, in de thuiswedstrijd tegen PSV, was Poll invaller. Daarna zorgde de coronacrisis voor een vroegtijdig einde van de Eredivisie. Dit seizoen schonk hoofdtrainer Danny Buijs hem tot dusver drie invalbeurten.
 
Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus toont het contract voor Poll aan dat de club vertrouwen heeft in de linksbenige speler uit de Opleiding. “Wij zien in Thomas een speler voor de toekomst. Hij is een dynamische speler, met fysiek zeer goede voorwaarden. Thomas heeft de potentie om speler van FC Groningen 1 te worden. Wij gaan hem daarbij helpen. De komende seizoenen gaan uitwijzen hoe snel en goed zijn persoonlijke ontwikkeling zal verlopen en waartoe dit zal leiden. Wij hebben daar een goed gevoel over.”

20201007ThomasPoll019
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws