FC Groningen bindt talent Suslov nog langer

23 september 2020 / vandaag

FC Groningen heeft het contract met Tomas Suslov opengebroken en een nieuwe vijfjarige overeenkomst met hem gesloten. De 18-jarige Slowaakse jeugdinternational staat nu tot medio 2025 onder contract in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De talentvolle aanvaller had bij de Trots van het Noorden nog een verbintenis tot medio 2022. Suslov heeft reeds drie Eredivisiewedstrijden voor FC Groningen achter zijn naam staan, waarin hij ook al één keer scoorde.

Handtekening nieuw contract

Tomas Suslov is een aanvaller, die zowel op de beide flanken als vanaf de nummer 10 positie uit de voeten kan. Hij kwam in 2018 over van 1.FC Tatran Presov, waar hij al op 15-jarige leeftijd in het onder-19 team van de club speelde. Hiermee was Suslov de jongste speler in die competitie. Daarnaast heeft het talent de meeste selecties achter zijn naam staan voor de nationale jeugdteams van Slowakije onder-15 en onder-17. Voor zijn komst naar Groningen liep Suslov onder meer een week stage bij FC Bayern München.

Hoewel de overeenkomst met de Slowaak dus nog twee jaar doorliep, wilde FC Groningen laten zien dat het vertrouwen in Suslov groot is door hem een nieuw vijfjarig contract voor te leggen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus: “In de relatief korte periode dat Tomas nu in Groningen is, heeft hij een goede en snelle ontwikkeling doorgemaakt en laten zien over zeer specifieke kwaliteiten te beschikken. Tomas is een speler die een speciaal oog heeft voor het spel, behendig is aan de bal en over scorend vermogen beschikt. Hij heeft temperament en als hij dit op een positieve manier in zijn spel legt, gaat hem dat ook nog veel extra’s brengen. Tomas is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten, maar dat zijn wij ook. Wij zijn blij dat we hem langer hebben weten te binden, want voor zijn talent is doorlopend belangstelling uit binnen- en buitenland. Met onze individuele maatprogramma’s en trainingsfaciliteiten op zowel Sportpark Corpus den Hoorn als in het TopsportZorgCentrum heeft Tomas de ruimte zich nog verder te ontwikkelen. Door zich zo lang aan FC Groningen te verbinden, spreekt hij geloof uit in onze sportieve plannen.”

Met Fledderus bij het veld
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws