FC Groningen bindt Laros Duarte

31 augustus 2021

FC Groningen heeft Laros Duarte gecontracteerd. De 24-jarige middenvelder wordt overgenomen van Sparta Rotterdam. Duarte heeft in Euroborg een overeenkomst getekend voor vier seizoenen.

20210830LarosDuarte002

Laros Duarte is geboren in Rotterdam en heeft naast de Nederlandse ook de Kaapverdische nationaliteit. De middenvelder genoot zijn opleiding bij Sparta en maakte medio 2015 de overstap naar PSV. Duarte speelde in Eindhoven 72 duels voor Jong PSV, voordat hij twee jaar geleden weer terugkeerde op het Kasteel van Spangen. Inmiddels heeft hij 59 officiële wedstrijden achter zijn naam staan bij Sparta in Rotterdam. Duarte was jeugdinternational in de vertegenwoordigende elftallen van Oranje onder-16 tot en met onder-20.

20210830LarosDuarte014

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus vertelt waarom FC Groningen Duarte graag naar Euroborg wilde halen. “Laros is een goede, allround middenvelder met al de nodige ervaring in het betaalde voetbal. Zijn talent in combinatie met zijn leeftijd maakt dat hij in onze ogen perfect past in de visie die wij hebben op de ideale leeftijdsopbouw van een spelersgroep. Wij denken dat Laros nog stappen kan zetten in zijn ontwikkeling en dat hij verder kan groeien in Groningen. Daar willen wij hem graag bij helpen. Laros brengt direct de kwaliteit die wij voor ons middenveld goed kunnen gebruiken. We zijn blij met zijn komst en wensen hem heel veel succes bij FC Groningen.”

Laatste nieuws