string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen bindt jeugdinternational Blokzijl langer.

Vrijdag 17 maart 2023 om 12:00

FC Groningen heeft het contract met Thijmen Blokzijl opengebroken, opgewaardeerd en verlengd. De net 18-jarige jeugdinternational van Oranje staat nu tot medio 2026 onder contract bij de Trots van het Noorden, met een optie op nog een jaar.

Thijmen Blokzijl (25-02-2005) is een geboren en getogen Stadjer. Hij is opgegroeid in de omgeving van het Stadspark in Groningen. Blokzijl begon met voetballen bij Velocitas.

Voordat hij instroomde bij FC Groningen onder-12 voetbalde de verdediger een jaar bij Be Quick 1887. In de Opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn werd Blokzijl vervroegd doorgeschoven van Onder-15 naar FC Groningen onder-17. Vorig seizoen begon de centrale verdediger in FC Groningen onder-18. Na de winterstop sloot hij aan bij Onder-21. Weer een jaar later – afgelopen winter – werd Blokzijl uitgenodigd voor het trainingskamp van de eerste selectie in Spanje.

Bij de start van de tweede seizoenshelft had Blokzijl een basisplaats te pakken, die hij niet meer afstond. Nu heeft de talentvolle verdediger een nieuwe meerjarige overeenkomst getekend bij FC Groningen. “Ik ben niet alleen speler, maar ook supporter van deze club. Van jongs af aan ging ik als jongetje met mijn opa als supporter naar Euroborg. Ik ben fan van Virgil van Dijk, maar niet alleen omdat hij op dezelfde positie speelt als ik.”

“In Euroborg was Ritsu Doan mijn favoriete speler. Ik vind het geweldig dat ik nu zelf in Euroborg mag voetballen in het groen-witte shirt. Daar ben ik trots op. Uit dit contract spreekt vertrouwen en waardering. Ik wil mij hier de komende jaren verder doorontwikkelen en ik geloof dat er bij deze club genoeg mensen zijn die mij daarbij kunnen helpen. Ik wil een belangrijke speler worden voor het team en de club aan successen helpen. Ongeacht de stand.”

Blokzijl is jeugdinternational en speelt sinds Oranje onder-15 in vertegenwoordigende elftallen. Met Nederland haalde hij vorige zomer de finale van het Europees Kampioenschap onder-17, waarin Frankrijk met 2-1 te sterk was.

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

FC Groningen verlengt contract met keeper Baron

2 dagen geleden

Elftal vragen aan… Fred Diepeveen (ForestWave)

3 dagen geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen