FC Groningen bindt Daleho Irandust

31 augustus 2021

FC Groningen heeft Daleho Irandust vastgelegd. De 23-jarige middenvelder komt over van BK Häcken, de club waarvoor ook voormalig FC-speler Rasmus Lindgren uitkomt. Irandust heeft zijn handtekening gezet onder een contract in Euroborg tot medio 2026.

20210931IRANDUST005

De in Göteborg geboren Daleho Irandust heeft naast de Zweedse nationaliteit ook een Iranees paspoort. De creatieve middenvelder speelt vanaf Zweden onder-17 in nationale jeugdploegen en is sinds januari 2019 ook A-international van Zweden. Hij heeft tot dusver drie caps achter zijn naam staan. Voordat Irandust vijf jaar geleden voor BK Häcken ging voetballen, speelde hij bij GAIS Göteborg.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is bijzonder opgetogen dat FC Groningen Irandust heeft weten te binden. “Zoals mogelijk al wel bekend, staat Daleho al heel lang bij ons op de radar. Ik denk dat we in totaal mogelijk al zo’n twee jaar met hem bezig zijn geweest. Deze transfer valt dan ook in de categorie ‘de aanhouder wint’, als je het mij vraagt. Vorig jaar waren we er al dicht bij, maar toen lukte het nog niet. Wij zijn blijven vasthouden aan ons doel om Daleho aan ons te binden. Naast ons scoutingsteam heeft ook Rasmus Lindgren zijn waarde getoond als ambassadeur van FC Groningen. Nadat wij ervan overtuigd waren dat Daleho een aanwinst voor FC Groningen zou kunnen zijn, hebben we Rasmus ingeschakeld voor de nodige lijntjes en het warm maken van Daleho voor een transfer naar onze club. Dat is zeker van toegevoegde waarde geweest in het lange proces in aanloop naar deze transfer.”

20210931IRANDUST011

Letterlijk bij het sluiten van de markt kan Fledderus opgetogen melden dat het allemaal is gelukt. “We zijn tot het laatste moment in de weer geweest om Daleho per direct naar Groningen te halen en zijn heel blij dat dit op de slotdag van het transferwindow is gelukt. De verwachtingen onder onze supporters zijn Daleho al vooruitgesneld, dus hij zal te maken krijgen met een behoorlijk verwachtingspatroon. Dat vertrouwen in zijn kwaliteiten is mooi en wij gaan Daleho in alle opzichten helpen om het op het veld van Euroborg te kunnen laten zien. Wij halen met hem een creatieve speler binnen die in onze ogen ervoor kan zorgen dat het totale team nog beter kan gaan renderen. Een speler voor wie je een kaartje koopt. Wij hebben alle vertrouwen in Daleho en wensen hem heel veel succes.”

Laatste nieuws