string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen bindt aanvaller Van Bergen langer.

Vrijdag 21 juli 2023 om 12:00

FC Groningen heeft het contract van Thom van Bergen opengebroken en opgewaardeerd. De 19-jarige aanvaller uit de eigen Opleiding tekende een overeenkomst in Euroborg tot medio 2026, met een optie op nog een jaar. Van Bergen maakte deze zomer de overstap naar de eerste selectie, nadat hij afgelopen seizoen zijn debuut had gemaakt in de hoofdmacht bij de Trots van het Noorden.

De uit Haren afkomstige en bij v.v. Gorecht begonnen aanvaller zit al vanaf de voetbalschool in de Opleiding van FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn. Van Bergen debuteerde afgelopen seizoen na de winterstop in het eerste elftal en kwam tot op heden 13 officiële duels in actie voor de club. Scoren deed de aanvaller in het eerste elftal nog niet, afgelopen seizoen was Van Bergen wel goed voor 11 goals in 15 wedstrijden bij FC Groningen onder-21.

De spits maakte na afgelopen seizoen voor het eerst in zijn loopbaan deel uit van het Nederlands Elftal voor spelers onder 20 jaar. Van Bergen signeerde aan het einde van het kalenderjaar 2022 zijn eerste contract bij de FC. Die overeenkomst wordt nu opengebroken en met een jaar verlengd tot medio 2026, met een optie op nog een seizoen extra.

Blij en trots
De jonge aanvaller glundert bij de ondertekening van zijn nieuwe contract. “Ik ben heel blij en ook trots. Dat de club op deze manier het vertrouwen in mij uitspreekt, stelt mij op m’n gemak. Op een ochtend vroeg de directie na het ontbijt of ze me even konden spreken. Toen werd mij het aanbod gedaan voor een nieuw contract. Er is altijd gezegd dat de club spelers beloont bij prestaties en afgelopen jaar heb ik in de tweede seizoenshelft behoorlijk wat mogen spelen, maar ik zag dit niet aankomen en was daardoor blij en aangenaam verrast. Het geeft een goed gevoel. Heel fijn en hartstikke mooi!”

Gerelateerd nieuws.

59 minuten geleden

Van Bergen kopt FC Groningen naar absolute climax

3 weken geleden

FC Groningen wint in Venlo

1 maand geleden

FC Groningen voor inhaalduel naar Emmen