FC Groningen bestormt Het Kasteel met succes.

Zaterdag 19 december 2020 om 18:27

FC Groningen heeft zaterdagmiddag met 3-2 gewonnen van Sparta Rotterdam. De ruststand op Het Kasteel was 1-1. Wessel Dammers maakte voor rust de Groningse treffer, na de pauze scoorde Jørgen Strand Larsen twee keer. Voor Sparta waren Lennart Thy en Wouter Burger trefzeker. De vierde overwinning in de Eredivisie op rij voor de Trots van het Noorden.

FC Groningen en Sparta Rotterdam deden niet veel voor elkaar onder in de eerste helft. De Trots van het Noorden pakte na het eerste kwartier spelen het initiatief. Eerst kreeg Ahmed El Messaoudi een kopkans uit een vrije trap van Ramon Pascal Lundqvist. De Spartaanse doelman stopte de kopbal, maar uit de daaropvolgende corner, wederom getrapt door Lundqvist, was het wel raak. Wessel Dammers schoot uiteindelijk een rebound binnen, 0-1. De eerste goal van Dammers in het shirt van FC Groningen.

Op dat moment in de wedstrijd kreeg de FC meer kansen om te scoren. Gabriel Gudmundsson kreeg een goede mogelijkheid na een voorzet van Damil Dankerlui en even later vocht de Zweed zich langs zijn tegenstander en wist hij net de vrijstaande Lundqvist niet te bereiken in het strafschopgebied.

FC Groningen kon het overwicht op dat moment niet uitdrukken in goals en Sparta Rotterdam kwam tien minuten voor rust op gelijke hoogte. Lennart Thy stond aan het einde van een snelle aanval en kon bij de tweede paal scoren, 1-1. De thuisploeg kreeg voor rust een goede kans om Groningen op achterstand te zetten, maar doelman Sergio Padt redde uitstekend met zijn voeten in een één tegen één met Deroy Duarte.

FC Groningen kwam vroeg in de tweede helft voor de tweede keer op voorsprong. Mo El Hankouri had aan de linkerkant een afgemeten voorzet in huis die goed werd afgemaakt door spits Jørgen Strand Larsen, 1-2. Een mooie goal waarin de twee aanvallers van FC Groningen elkaar uitstekend vonden. Na de goal voor de FC was het Sparta dat nadrukkelijker op zoek ging naar de gelijkmaker. Het betekende dat FC Groningen de zege alles behalve binnen had.

De FC zette een kwartier voor tijd de marge op twee. Weer stond Strand Larsen aan het einde van een goede aanval. El Hankouri veroverde de bal op het middenveld en zette Sam Schreck aan het werk. De invaller dacht direct vooruit met een uitstekende dieptebal op Gudmundsson en diens lage voorzet kon worden afgewerkt door de Noorse FC-spits, 1-3.

Sparta gaf nog niet op en kwam tien minuten voor tijd terug in de wedstrijd door een goal van Wouter Burger, 2-3. Het leverde een zeer spannende slotfase op in Rotterdam. Doelman Padt onderscheidde zich nogmaals in de blessuretijd met een prachtige redding in de linker benedenhoek. Daardoor mocht FC Groningen aan het einde van de wedstrijd drie punten bijschrijven en kon het terugkijken op een succesvolle bestorming van Het Kasteel.