FC Groningen bereikt akkoord over transfer Idrissi

17 januari 2018

FC Groningen heeft met AZ overeenstemming bereikt over een onmiddellijke transfer van Oussama Idrissi. De 21-jarige aanvaller had in het Noordlease Stadion nog een doorlopende verbintenis tot medio 2020. AZ betaalt een transfervergoeding voor de tussentijdse overgang van Idrissi naar Alkmaar.

Oussama Idrissi speelde in totaal 64 officiële wedstrijden voor FC Groningen. Daarin scoorde de aanvaller 13 keer. Idrissi kwam in 2015 transfervrij over van Feyenoord. In de periode bij FC Groningen werd hij jeugdinternational en speler van Jong Oranje.
 
Manager technische zaken Ron Jans zegt voor een heel groot deel tevreden te zijn over de gesloten deal met AZ. “Oussama Idrissi is ruim twee jaar geleden transfervrij overgekomen van Feyenoord en heeft zich bij ons goed doorontwikkeld, daar staat FC Groningen als club ook bekend om. Wij zijn er trots op dat de scouting een aantal jaren geleden de kwaliteiten van een jonge jongen op de juiste waarde heeft ingeschat.”

Aan de bal tegen Sparta

“Met de interesse van AZ brak voor Idrissi een volgende fase aan. Zoals in elke transfer heb je te maken met drie partijen: de club waarbij de speler onder contract staat, de geïnteresseerde club en de speler zelf. Twee van die drie partijen wilden heel graag. Dan moet de derde partij naar tevredenheid – vaak financieel – worden gecompenseerd. Dat laatste is voor ons het geval. Aan de andere kant zien wij AZ als een directe concurrent in de Eredivisie en doe je liever geen zaken met de concurrentie als het op talentvolle spelers als Oussama Idrissi aankomt.”
 
Over mogelijke opvolgers in het Noordlease Stadion dit transferwindow zegt Jans: “Intern zijn wij met elkaar van mening dat op dit moment niet de absolute noodzaak bestaat versterking te halen. Wij hebben nog steeds alle vertrouwen in de selectie, zoals die er nu staat. Mocht er zich echter een goede kans voordoen een speler aan te trekken die ons direct beter maakt, dan hebben we de mogelijkheid hierop te anticiperen. Maar in januari is dit sowieso altijd lastiger dan in het zomer-transferwindow. En zoals altijd kijken wij ook graag naar de eigen opleiding om te zien of vandaaruit mogelijk spelers kunnen aanhaken bij de eerste selectie. Het biedt ook weer kansen.”

Balen tegen AZ

Laatste nieuws