FC Groningen beloont talenten met jeugdcontract

9 mei 2018

FC Groningen heeft drie talenten uit de opleiding beloond met een jeugdcontract. Remco Balk (17 jaar), Leonel Miguel (17) en Thomas Poll (16) tekenden in het Noordlease Stadion alle drie een 3-jarige overeenkomst bij de Trots van het Noorden, die ingaat op 1 juli van dit jaar.

Daarnaast heeft FC Groningen de optie gelicht in het contract van Oskari Sallinen. De 16-jarige allround middenvelder was dit seizoen gehuurd van de Finse club JJK Jyväskylä uit de gelijknamige plaats in Finland. Sallinen is een Finse jeugdinternational, die voor zijn komst naar Groningen de afgelopen jaren al diverse stageperiodes had op Sportpark Corpus den Hoorn.
 
Toelichting
Manager technische zaken Ron Jans zegt in een toelichting op de jeugdcontracten: “Het is een soort van bevestiging vanuit de club dat wij naar de toekomst toe perspectief zien in deze jongens richting het eerste elftal. Remco Balk is een snelle en behendige aanvaller, met scorend vermogen. Leonel Miguel is een atletische centrale verdediger en Thomas Poll is een dynamische linksback, die graag de aanval zoekt.”
 
Jans geeft aan dat het geen toeval is dat uitgerekend deze jongens een jeugdcontract krijgen. “Zij hebben naast de genoemde kwaliteiten namelijk ook allemaal de instelling en persoonlijkheid, die wij graag zien bij FC Groningen. Wij hopen uiteraard dat ze in de toekomst nog mooie dingen zullen laten zien en dat ze in de voetsporen kunnen treden van jeugdspelers, die eerder vanuit onze eigen opleiding de stap naar het Noordlease Stadion hebben gemaakt.”

Laatste nieuws