string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen beleeft eerste thuisnederlaag in Euroborg.

Dinsdag 02 december 2008 om 09:07

Vrijdagavond heeft FC Groningen voor het eerst deze competitie een thuiswedstrijd verloren. AZ kwam op bezoek in Euroborg en was met 2-0 de grote winnaar van dit weekend. Mendes da Silva schoot voor rust de 1-0 binnen en vlak voor tijd was het Ari die de 2-0 binnenschoot. De Alkmaarders waren duidelijk te sterk voor het team van Ron Jans.


FC Groningen begon onrustig aan de wedstrijd en maakte daardoor kleine foutjes in het rondspelen van de bal. AZ begon juist sterk aan de wedstrijd en kreeg de eerste kans. Ari schoot de bal via de handen van keeper Luciano maar net op de paal. FC Groningen was gewaarschuwd. Na een kwartiertje kwam er weer een beetje rust bij de groen-witten en was het Andersson die een kopkans kreeg. De beste kans van FC Groningen was er voor Berry Powel die helaas over de bal heen schopte, nadat Holla hem op maat had bediend.
Toen er bijna een half uur op de klok stond, was het Gibril Sankoh die de middenlijn overstak en met zijn schot de tegenstoot van AZ inluidde. De spelers van AZ waren razendsnel, Stijn Schaars zette de bal voor vanaf de linkerkant, waarop Mendes da Silva de 1-0 binnen kon koppen. FC Groningen kon niets anders doen dan op zoek te gaan naar de gelijkmaker.
In de tweede helft begon FC Groningen met een 4-4-2 systeem. Het team van Ron Jans werkte hard en probeerde AZ onder druk te zetten. Het meest gevaarlijk waren de vrije trappen en corners van Danny Holla, die hij scherp voor het doel wist te krijgen, maar de koppers van FC Groningen konden geen grip krijgen op de kopkansen. In de 60ste minuut was er een dubbele wissel: Ajilore en Garcia kwamen in het veld voor Matthijs en Powel.
De grootste kans in de tweede helft kwam van de voet van Goran Lovre, maar de bal ging via de hand van Romero net over de lat van het AZ-doel. Mendes had de 2-0 op zijn schoen op het moment dat Luciano te laat zijn doel uitkwam, maar Stenman kon op de doellijn de bal keren, waardoor FC Groningen nog even in de wedstrijd kon blijven. Martijn Meerdink kwam de laatste tien minuten in het veld voor Danny Holla. FC Groningen kreeg nog een kans, maar het schot van Svejdik was te slap, waardoor Romero makkelijk redding kon brengen. In de 87ste minuut was het Demy de Zeeuw die een voorzet gaf aan Ari. De spits van AZ bedacht zich niet en maakte netjes de verdiende 2-0.
Opstelling FC Groningen
Luciano; Svejdik, Sankoh, Granqvist, Stenman; Matthijs (C) (61’ Ajilore), Lovre, Holla ( 80’ Meerdink); Van de Laak (c), Powel (61’ Garcia), Andersson. Rest bank: Van Loo, De Roover, Hiariej, Metaj.
Voor verschillende leden van de Junior Club en de GWB’s, viel er wel iets te genieten vrijdagavond. Zij mochten deelnemen aan de wedstrijdactiviteiten. Van de Junior Club waren het de volgende elf leden die meeliepen in de line-up: Robin Faber, Marten Mulder, Robert Spitse, Mark Koops, DJ Polling, Henk-Jan Smit, Ruben van Iren, Rutger Smid, Remco Spanhoff, Marc Stalman en Lisanne Steen.
De referee- escort bestond uit:Gabor Bloem, COen Hoogstraten en Max Martoredjo.
In de rust waren er vijf leden van de GWB’s die mee mochten doen aan de shoot-out. Dit waren: Stan van Wijk, Mark van Dijl, Mettienus Groefsma, Fabio Deiana en Jasper Jonker.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen