FC Groningen bekert door.

Donderdag 31 oktober 2013 om 12:15

Gisteren speelde FC Groningen een bekerwedstrijd tegen amateurclub VV Capelle. VV Capelle heeft zich goed verweerd, maar kon niet voorkomen dat de FC er met de winst vandoor ging.

De wedstrijd verliep moeizamer dan gedacht, Capelle bood veel tegenstand. Toch viel in de 25ste minuut de 1-0 in Euroborg, dankzij een eigen goal van Capelle-speler Valentijn.
Na de rust veranderde er niet veel. Groningen wist maar weinig uitgespeelde kansen te creëren. Een kopbal van Eric Botteghin in de 79ste minuut bracht de stand uiteindelijk op 2-0, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn.
Er is gewonnen en dat betekent dat FC Groningen een ronde verder gaat in de strijd om de KNVB beker. Vanavond wordt er geloot wie de volgende tegenstander gaat worden.
Voorafgaand aan de wedstrijd waren er Junior Club leden uitgenodigd om mee te lopen in de line-up:
Aan de hand van een FC Groningen speler: Erin Hoekstra, Patrick Schuiten, Sven Sipkes, Ruben Hummel, Sven Matthijssen, Thijs Westerhof, Quincey Gibcus, Anco Uil, Sander Hekker, Hans Löhr, Robin Gibcus.
Jochem Hulsebos en Simon Kort liepen met de scheids- en grensrechter het veld op. Aan de hand van een Capelle-speler liepen mee: Owen Kamphuis, Thys van der Veen, Latanja Meijer, Frank Pauwels, Niels Lockhorst, Ghylian Wolters, Marieke Jongsma, Myrthe  Koning, Myrthe van der Veen en Gertjan de Boer.
Tijdens de rust verzorgden cliënten van stichting De Brug Groningen de Shoot-Out activiteit. Deelnemers waren Arjen Pannen, Eildert Bijholt, Ricardo Veenstra en Sander Dijkstra. Keeper van dienst was de 64-jarige Harmen Bijleveld.
Er zijn foto’s gemaakt van de wedstrijd activiteiten. Klik hier om de foto’s van de line-up te bekijken.Klik hier om de foto’s van de Shoot-Out te bekijken.