string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen begint KKD met winst op Jong Ajax.

Maandag 22 januari 2024 om 21:57

FC Groningen heeft de eerste competitiewedstrijd van 2024 in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. Op Sportcomplex de Toekomst werd het tegen Jong Ajax 0-1. Voor de Trots van het Noorden was Thom van Bergen de matchwinner. FC Groningen heeft nu na 21 competitieduels 35 punten.

Hoofdtrainer Dick Lukkien kon in Amsterdam weliswaar beschikken over kwantitatief voldoende spelers, maar een groot deel van de eerste selectie had de afgelopen dagen wel een jasje uitgedaan door een zeer besmettelijk virus. Leandro Bacuna was de laatste in de lange rij die de klos was en de aanvoerder kon dan ook niet op het appel verschijnen op de Toekomst. Mede hierdoor had Lukkien in de wedstrijdselectie voor het eerst een plekje ingeruimd voor Sven Bouland, centrale verdediger uit FC Groningen onder-18.

Door de afwezigheid van Bacuna verhuisde Marco Rente weer naar de rechtsbackpositie en kwam er centraal achterin een plaats vrij voor Thijmen Blokzijl. De jonge talentvolle centrale verdediger vormde een koppeltje met Marvin Peersman, die na een schorsing in het bekerduel met Excelsior weer terugkeerde in de basis.

Eerste helft
FC Groningen begon prima op de Toekomst. Het handelsmerk “hoog pressing voetbal” leverde in het eerste kwartier diverse kansen op. Na 17 minuten spelen was het afjagen door in dit geval Joey Pelupessy weer eens succesvol en zette Romano Postema zijn maatje voorin Thom van Bergen vrij in de zestienmeter. De spits rondde knap af via de onderkant van de lat, 0-1.

Pas na een half uur spelen kreeg Hidde Jurjus het eerste Amsterdamse schot op doel. Het laatste deel van de eerste helft verliep neutraal.

Tweede helft
Na de pauze had Jong Ajax vooral de bal, maar tot grote kansen leidde dat niet voor de Amsterdammers. Hierdoor bleef de 0-1 op het scorebord staan.

Eerste thuiswedstrijd 2024
Komende vrijdag (26 januari) staat de eerste thuiswedstrijd van 2024 op het programma. In Euroborg is vanaf 20.00 uur Jong AZ de tegenstander.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

FC Groningen wint in Venlo

4 weken geleden

FC Groningen voor inhaalduel naar Emmen

1 maand geleden

Goede vrijdag voor FC Groningen in Den Haag