string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen begint aan finale van het seizoen.

Donderdag 28 maart 2024 om 13:00

FC Groningen begint morgenavond, vrijdag 29 maart, aan de finale van het seizoen. De Trots van het Noorden heeft nog acht duels te spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Door een fenomenale serie wedstrijden vanaf november vorig jaar heeft de ploeg van trainer Dick Lukkien na een haperende competitiestart inmiddels zicht op de plaatsen die recht geven op directe promotie. Het spannende competitieslot start in Den Haag tegen directe concurrent ADO.

FC Groningen wordt tegen ADO gesteund door een uitverkocht uitvak met 500 FC-supporters. Voor thuisblijvers is het duel live te volgen via ESPN Watch, voor abonnees te bereiken via de website of de app van de sportzender. Het treffen in Den Haag is ook live te volgen via het radioverslag van RTV Noord.

Voor Dick Lukkien begon de dag met gezang. De hoofdtrainer van FC Groningen viert vandaag (28 maart) namelijk zijn 52ste verjaardag. Daarna was het de focus op de laatste voorbereidingen voor de belangrijke uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Voor dit duel kan Lukkien niet beschikken over de geblesseerde Wouter Prins. Hidde Jurjus is een twijfelgeval. De keeper ontbrak op de laatste training vanwege griepverschijnselen.

“Verder staat de groep er in mijn beleving goed voor. De interlandperiode hebben we kunnen benutten om bij te tanken na een serie van veel en zware wedstrijden. Dat heeft ons goed gedaan. Maandag bij binnenkomst proefde ik direct de juiste energie. We hebben heel veel zin om aan de eindfase van de competitie te beginnen. We hebben direct een mooi en belangrijk weekend voor de boeg,” stelt Lukkien.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke competitiewedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan vrijdag stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel in het Bingoal Stadion. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning  

Scheidsrechter
ADO Den Haag – FC Groningen staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin hij terugkijkt op de interlandperiode, vertelt over de prestaties van de internationals, zijn kijk deelt op tegenstander ADO Den Haag en ingaat op de wedstrijdselectie voor het duel in de Residentiestad.

Gerelateerd nieuws.

02:01
2 dagen geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg

03:19
6 dagen geleden

Driepunter tegen Cambuur. Bekijk de nieuwste aflevering van ‘Thuis’

1 week geleden

‘Kolkende Euroborg twaalfde, dertiende en veertiende man’