string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen akkoord met transfer van Bjorn Meijer.

Dinsdag 19 april 2022 om 17:30

FC Groningen heeft met Club Brugge overeenstemming bereikt over de transfer van Bjorn Meijer. De 19-jarige jeugdinternational van de Trots van het Noorden heeft een meerjarige verbintenis getekend bij de regerend landskampioen van België. De op Sportpark Corpus den Hoorn opgeleide speler uit Helpman maakt de overstap naar België na de huidige voetbaljaargang, dus met ingang van het seizoen 2022/2023.

De ontwikkeling van Bjorn Meijer bij FC Groningen is het afgelopen jaar stormachtig verlopen. In de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen 2020/2021 maakte de in de stad Groningen geboren linksbenige verdediger zijn debuut in de hoofdmacht van de club. Meijer mocht in de slotfase van het duel met PEC Zwolle invallen. Dit seizoen viel de op dat moment pas 18-jarige jeugdspeler in tijdens de seizoenouverture met Cambuur. Meijer pompte in Leeuwarden in de laatste minuten van de wedstrijd de bal het strafschopgebied in, waarna Jørgen Strand Larsen na een technisch hoogstandje met een fenomenale omhaal voor de winnende treffer zorgde.
 
Begin september 2021 tekende Meijer zijn eerste profcontract bij FC Groningen, een overeenkomst voor twee seizoenen met een optie op nog een jaar. Hij kwam via VV Helpman in de Opleiding van FC Groningen terecht. De linksbenige Meijer doorliep alle jeugdteams vanaf FC Groningen onder-12 en werd in 2019 met Onder-17 landskampioen. De flankspeler werd in 2021 uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar binnen de Opleiding van de club.

Trots op zijn shirt

Meijer beleefde dit seizoen na de winterstop zijn definitieve doorbraak in de Eredivisie. Tot nu toe speelde hij 22 officiële wedstrijden in het eerste elftal van de Trots van het Noorden. Hij scoorde één keer. Dat was de enige en dus winnende treffer in de thuiswedstrijd tegen Willem II op 26 februari van dit jaar.

Na doelpunt

Gerelateerd nieuws.

42 minuten geleden

FC Groningen en TOTO maken risico’s van gokken bespreekbaar met programma ‘Rugdekking’

1 week geleden

Bart en Tim: De helden van het Knickerbockers damesvoetbalteam

2 weken geleden

IT4Kids nieuwe programmapartner Trainen in de Wijk