string(9) "claudebot"

FC Groningen akkoord met transfer Memisevic.

Vrijdag 28 februari 2020 om 16:00

FC Groningen heeft met Hebei CF een akkoord bereikt over de transfer van Samir Memisevic. De 26-jarige Bosniër maakt per direct de overstap naar de Chinese club, waar hij een meerjarige verbintenis tekent.

Samir Memisevic kwam in de zomer van 2016 naar FC Groningen en speelde meer dan honderd officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden. De verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, tekende voor negen treffers in groen-wit. Memisevic was in zijn laatste seizoenen bij FC Groningen één van de sterkhouders en één van de aanvoerders binnen het team. In zijn laatste optreden voor FC Groningen was hij afgelopen zaterdag in het thuisduel met VVV-Venlo aanvoerder van de ploeg.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen heeft meegewerkt aan de transfer van Memisevic naar China: “Samir heeft in de bijna vier seizoenen dat hij bij FC Groningen speelde een goede bijdrage aan de sportieve prestaties van de club geleverd. Hij heeft het afgelopen transferwindow het verzoek neergelegd bij ons om mee te werken aan een overgang naar China. Dit was voor ons bespreekbaar onder de juiste voorwaarden. Samir had nog een contract voor anderhalf seizoen. Wij hebben gemeend dat wij op dit moment voor FC Groningen een betere transfer konden realiseren dan eventueel komende zomer, daarom laten wij hem tussentijds vertrekken. Wij danken Samir voor zijn inzet bij de club en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.”

memisevic vertrek

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’