FC gelijk bij en tegen SV Rödinghausen: 3-3.

Zaterdag 15 juli 2017 om 22:29

FC Groningen heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen SV Rödinghausen: 3-3. De ruststand was 2-2. De treffers van Groningen werden gemaakt door Oussama Idrissi, Juninho Bacuna en Ritsu Doan. Komende woensdag volgt als afsluiting van het Duitse trainingskamp het volgende oefenduel, tegen VfL Bochum.

In de vierde oefenwedstrijd, tegen SV Rödinghausen uit de Regionalliga West, waren vijf spelers van de eerste selectie niet beschikbaar: Todd Kane, Etienne Reijnen, Mimoun Mahi, Tom van Weert en Simon Tibbling. Gerald Postma van FC Groningen onder-23 was met een blessure afgehaakt uit het trainingskamp in Harsewinkel. Ludovit Reis en Joël Donald waren vrijdagochtend aangesloten.

In de beginfase van het oefenduel ging het er redelijk fel aan toe en werden er veel overtredingen gemaakt, over en weer. Vervolgens brak een doelpuntrijke wedstrijd aan. Met een fraaie boogbal van Engelmann over doelman Sergio Padt kwam de thuisclub op voorsprong na krap een kwartier spelen. Zes minuten later maakte Oussama Idrissi vanaf elf meter gelijk, nadat Mike te Wierik onderuit was getrokken in de zestien.

Vlak voor de pauze kwam Groningen op voorsprong toen Juninho Bacuna een vrije trap van dertig meter van de goal fraai binnen krulde. Even later was het echter uit een snelle uitbraak van de Duitsers alsnog weer gelijk, door Bülter. In de tweede helft kwamen de Duitsers voor de tweede keer op voorsprong toen Engelmann een strafschop benutte. Twee minuten later bepaalde invaller Ritsu Doan met een fraaie schuiver de 3-3.

In de komende dagen traint de ploeg van trainer Ernest Faber tweemaal per dag en woensdagavond is een oefenwedstrijd tegen VfL Bochum de afsluiting van het trainingskamp in Duitsland. Dat duel begint om 18.30 uur in Telgte en voor FC-fans is er kassaverkoop op de wedstrijddag voor deze wedstrijd. Tickets kosten 10 euro.

Padt (46’ Hoekstra); Te Wierik (60’ Absalem), Larsen (46’ Memisevic), Van Nieff, Warmerdam; Bacuna, Jensen; Drost, Hrustic (46’ Doan), Idrissi (75’ Reis); Donald.
Rest bank: Begois, De Vos.

Scores: 13’ Engelmann 1-0, 19’ Idrissi (strafschop) 1-1, 42’ Bacuna (vrije trap) 2-1, 45’ Bülter 2-2; 72’ Engelmann (strafschop) 3-2, 74’ Doan 3-3.