string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC en Groningen Bereikbaar dagen Groningers uit de fiets te pakken.

Woensdag 16 augustus 2017 om 10:20

Afgelopen voorjaar organiseerden FC Groningen en Groningen Bereikbaar een fietsbattle waarbij het fietsen naar het werk en ook naar het Noordlease Stadion wordt gestimuleerd. Supporters en andere Groningers, die het vaakst de fiets pakken, maken kans op speciale FC Groningen-prijzen. Tijdens de Open Dag van FC Groningen werden de winnaars in het zonnetje gezet.

FC Groningen heeft gezondheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In samenwerking met Groningen Bereikbaar, de Energy Valley Topclub en HEALTH i PORT steunt de club het initiatief Love to Ride. In het seizoen 2017/2018 krijgt dit initiatief nu een vervolg.

Doe mee aan de volgende fietsbattle
Deelnemers kunnen zich inmiddels alweer aanmelden via www.lovetoride.net/groningen. De daadwerkelijke battle vindt plaats tussen 1 september en 1 mei waarbij men via de app van Love to Ride de fietsritten kan registreren. Zo maken zij kans op de prijzen. Supporters, die mee doen aan de FC Groningen-competitie, kunnen FC-prijzen winnen waaronder een gesigneerd wedstrijdshirt seizoen 2017/2018, een VIP-arrangement voor 4 personen of een gesigneerde FC-bal. Elke maand is er tevens een VIP-arrangement te winnen voor degene met de meeste kilometers die maand.
Bedrijven kunnen meedoen aan de bedrijvencompetitie, waarbij ze kans maken op een arrangement voor 25 personen bij een thuiswedstrijd van FC Groningen.
 
Slim onderweg voor een bereikbaar Groningen 
Wilko Huyink, directeur Groningen Bereikbaar, is blij met het gezamenlijke initiatief. 'De komende jaren wordt er in de stad gewerkt aan de wegen en het spoor. De bereikbaarheid zal hierdoor tijdelijk verslechteren. Wij stimuleren mensen na te denken over alternatieven voor de auto. Dit initiatief in samenwerking met FC Groningen draagt daar zeker aan bij'.
 
Ook Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, ziet het belang van de actie. 'Ook wij als club gaan hinder ondervinden van de werkzaamheden. Deze fietscompetitie stimuleert onze supporters op wedstrijddagen, maar ook doordeweeks, de fiets te pakken. Elke supporter die dit doet draagt niet alleen bij aan het beperken van de overlast, het is bovenal ook heel gezond. En dat past uiteraard uitstekend bij onze club waar duurzaamheid en bewegen hoog in het vaandel staan.' 
 

Fiets ook mee!

Ook mee doen aan deze fietsbattle? Registreer je nu alvast via https://www.lovetoride.net/groningen en pak vanaf 1 september de fiets.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’