FC domineert tegen koploper Roda JC, maar scoort niet.

Zondag 12 november 2023 om 18:37

FC Groningen heeft zondagmiddag tegen koploper Roda JC met 0-0 gelijkgespeeld. Dat was gezien het grote aantal kansen voor de Trots van het Noorden een klein wonder. De FC heeft na 14 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie 16 punten.

FC Groningen trad in Limburg aan met dezelfde basisopstelling als vorige week zondag tegen FC Dordrecht. Dit betekende dat de vier jongelingen uit de eigen opleiding – Romano Postema, Thom van Bergen, Luciano Valente en Jorg Schreuders – opnieuw het aanvallende blok van de ploeg vormden en de eveneens eigen opgeleide Wouter Prins als linksback aan de aftrap stond.

Eerste helft
Dat beide ploegen na 45 minuten spelen in Kerkrade met 0-0 naar binnen gingen voor de thee was een klein wonder. FC Groningen domineerde de eerste helft volledig. Liefst zeven keer schoot FC Groningen voor rust op doel. Drie keer werd daarbij de lat geraakt. Joey Pelupessy deed dit op aangeven van Jorg Schreuders en de jonge aanvallende middenvelder was zelf met twee keer het houtwerk bijzonder ongelukkig. Hidde Jurjus zag zijn ploeggenoten pas in de rust in de kleedkamer voor het eerst weer van dichtbij.

Tweede helft
In de tweede helft was het beeld niet veel anders, al waren de kansen voor FC Groningen een stuk minder. Steeds bleef de Trots van het Noorden de baas op het veld en loerde Roda JC enkel en alleen op de counter, vooral ook omdat de thuisploeg haast doorlopend werd teruggedrongen. Doelpunten maken bleef voor de FC het grote probleem.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet in Kerkrade: https://www.fcgroningen.nl/koning

Interlandperiode
In verband met de aankomende interlandperiode komt FC Groningen voor het eerst weer in actie in competitieverband op vrijdag 24 november. Vanaf 20.00 uur is dan FC Eindhoven de tegenstander in Euroborg. Wil je erbij zijn, en ben je geen seizoenkaarthouder, koop dan hier je toegangskaart: https://tickets.fcgroningen.nl/