string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Zelf ook durven voetballen’.

Vrijdag 25 november 2016 om 14:52

Trainer Ernest Faber heeft de beschikking over een nagenoeg fitte spelersgroep in de aanloop naar PEC Zwolle – FC Groningen van zaterdagavond 26 november. Het duel in het MAC3PARK begint zaterdag om 19.45 uur. “Er zijn weinig redenen om de opstelling te wijzigen,” aldus de FC-trainer.

Vrijdagmiddag na afloop van de afsluitende training op Sportpark Corpus den Hoorn blikte Faber om te beginnen nog eens kort terug op de overwinning van afgelopen zaterdag. “We hebben tegen ADO Den Haag prima gespeeld. Het was met name in de eerste helft bij vlagen heel goed. In de tweede helft werd het slordiger aan de bal. Er zijn weinig redenen om de basisopstelling te wijzigen. Wat dat betreft zijn er ook weinig verrassingen te verwachten.”

Selectie
Vrijdagochtend leek het er nog op dat Faber een volledig fitte groep ter beschikking zou hebben. Jesper Drost keert na een periode van blessures terug bij de wedstrijdselectie. “Stefan van der Lei viel vanochtend op de training echter uit met een knieblessure en zal niet kunnen keepen. Hij zou eigenlijk bij de Beloften spelen, net als Desevio Payne en Martijn van de Laan dat doen. De rest van de groep is fit en beschikbaar. Samir Memisevic heeft overigens nog wel een kleine trainingsachterstand. We hebben nu keuze uit drie centrale verdedigers, die het goed doen.”

Zwolle
Tegenstander PEC Zwolle heeft na een periode van vijf competitiewedstrijden met elf wedstrijdpunten afgelopen weekend met 3-0 verloren bij Feyenoord en speelde daar in een aangepaste formatie. “Het is en blijft een goed voetballende ploeg,” aldus Faber. “Ze hebben het ook tegen Feyenoord goed gedaan, alleen niet heel veel kansen gecreëerd. Zwolle is een ploeg die graag aanvallend speelt, zeker voor eigen publiek.”

“Het gaat er zaterdagavond om dat we ook zelf durven voetballen. We moeten kansen blijven creëren om te scoren. En afgelopen wedstrijd hebben we dat gekoppeld aan een gunstig resultaat. We zullen in Zwolle ook ruimte krijgen en die zullen we moeten benutten om kansen te kunnen blijven creëren. Zwolle en Groningen zijn ploegen met soortgelijke intenties. Wat wij zelf doen, is daarbij het belangrijkste.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

2 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren