string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘We hebben een moeilijk te bespelen ploeg’.

Vrijdag 24 februari 2017 om 16:20

FC Groningen speelt zaterdagavond in het Noordlease Stadion tegen FC Utrecht. Een confrontatie tussen de nummers 10 en 4 van de ranglijst in de Eredivisie. Trainer Ernest Faber heeft een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking voor dit duel. Juninho Bacuna is geschorst en Tom van Weert kampt met een enkelblessure.

Faber heeft voor deze wedstrijd in de 24ste speelronde van de Eredivisie twee extra spelers van FC Groningen onder-23 aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Naast Glenn Bijl en Ajdin Hrustic, die sinds de winterstop al meer dan regelmatig tot de groep van Faber behoren op wedstrijddagen, zijn voor het duel van zaterdagavond in het Noordlease Stadion ook middenvelder Gerald Postma en aanvaller David Browne geselecteerd. “Alle vier zijn ze goed bezig bij hun eigen team,” licht Faber toe. “En ook bij de eerste selectie doen ze het goed. Postma en Browne kunnen zaterdagavond alvast ruiken aan waar ze uiteindelijk moeten eindigen bij FC Groningen.”

Topfit
Tom van Weert is momenteel het enige blessuregeval binnen de eerste selectie. “Er is een scan gemaakt van de kneuzing in zijn enkel. Hij heeft al wel weer meegetraind, maar het viel nog steeds tegen. Verder is de groep topfit en heeft iedereen de wil om graag te willen winnen. We zijn bezig aan best een aardige serie, maar er zitten nog iets teveel gelijke spelen tussen. Iedereen werkt er keihard voor om te gaan winnen. Dat hebben we in deze fase ook nodig.”

Tegenstander
FC Groningen heeft nu driemaal achter elkaar 1-1 gespeeld in thuiswedstrijden. “Het teleurstellende aan de 1-1 tegen Excelsior vond ik dat we de voetballende oplossing niet meer naar voren zochten, maar naar achteren. Dat komt niet overeen met onze filosofie. We hebben er zoveel en zo lang op getraind, maar het is iets ongrijpbaars. Dat willen we tegen Utrecht sowieso anders doen. Wij hebben een moeilijk te bespelen ploeg en de spelers kunnen elkaar goed vinden in de kleine ruimte. Daarin liggen voor ons ook tegen Utrecht onze kansen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’