string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Sleutel ligt bij ons in balbezit’.

Vrijdag 10 februari 2017 om 16:41

Trainer Ernest Faber gaat zaterdag met een vrijwel volledig fitte selectie richting de Rotterdamse Kuip. Alleen Tom van Weert is er nog niet bij tegen Feyenoord. FC Groningen speelt vanaf 19.45 uur tegen de koploper van de Eredivisie.

Tom van Weert trainde vrijdagochtend in het Noordlease Stadion weer mee met de groep en deed dat voor het eerst. “Hij zit morgen (vrijdag – red.) nog niet bij de selectie, maar zit er wel weer aan te komen. Verder is iedereen fit. Ook Juninho Bacuna is weer fit en inzetbaar. Vorige week had hij griep gehad en had hij last van wat pijntjes, maar ondanks zijn leeftijd van 19 jaar is hij gewoon een belangrijke speler in het team. Hij is van nature meer aanvallend ingesteld dan Samir Memisevic.”

Mooie uitdaging
Faber kijkt belangstellend uit naar de wedstrijd in een uitverkocht Stadion Feijenoord. “We spelen tegen een kampioenskandidaat en kunnen onze borst natmaken. Het is een mooie uitdaging. Het is machtig mooi om in zo’n vol stadion te staan en voor onszelf is er eigenlijk alleen maar alles te winnen. We zullen ambitie moeten tonen. Als we een resultaat willen halen, zullen we dat vooral moeten doen door te voetballen. Aan de bal moeten we het laten zien, want verdedigend geven we meestal al weinig weg.”

Tegenstander
De FC-trainer roemt de Rotterdamse tegenstander, die in de beginfase van de competitie met 5-0 won in het Noordlease Stadion. “Ze hebben een bepaalde rust over zich en spelen als een kampioensploeg. De selectie is een mooie mix van ervaren en minder ervaren spelen. Wij zullen vanaf de eerste minuut scherp moeten zijn en zo zijn er nog een aantal ijkpunten in de wedstrijd, zoals voor de pauze en na ongeveer een uur spelen. We zullen minder balverlies moeten lijden dan afgelopen week tegen Excelsior. Want hoe slordiger we zijn, hoe kwetsbaarder. De sleutel ligt in balbezit, voorin de bal vasthouden, durven opbouwen en vooruit te spelen. Daar ligt onze kracht!”

FC Groningen TV maakte een voorbeschouwing met Kasper Larsen en Juninho Bacuna:

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’