string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Faber: ‘Samen met het publiek een sterk collectief’.

Vrijdag 13 april 2018 om 15:53

Trainer Ernest Faber heeft in de aanloop naar de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen Roda JC de beschikking over een vrijwel complete selectie. Juninho Bacuna is geschorst en lost Django Warmerdam af op het strafbankje. Ludovit Reis is wegens privéomstandigheden nog afwezig. De rest van de selectie is fit, hoewel Mimoun Mahi vanwege kuitklachten nog een twijfelgeval vormt.

Ernest Faber had vrijdagmiddag, op het wekelijkse perspraatje in de aanloop naar het duel met de Limburgers in het Noordlease Stadion, een groot publiek. De sportklas van het Zernike in Zuidlaren en diverse leden van de Businessclub kregen de gelegenheid de ontmoeting met de media bij te wonen en zelf ook vragen te stellen. Daarbij waren de aanwezigen vooral geïnteresseerd in de manier waarop de trainer en spelers omgaan met de druk van het moeten presteren en daarnaast de manier van coachen van Ernest Faber en zijn assistenten op de vrijdagtraining in het Noordlease Stadion.

Selectie
Het aanwezige journaille focuste zich zoals gebruikelijk vooral op de wedstrijd van aankomende zondagmiddag en kreeg te horen dat Ludovit Reis naar alle waarschijnlijkheid volgende week terugkeert uit Slowakije en dan ook weer aansluit bij de selectie voor de midweekse speelronde, Utrecht-uit. De inzetbaarheid van Mimoun Mahi voor het treffen met Roda JC wordt zaterdag tijdens de afsluitende training in het Noordlease Stadion duidelijk. Verder zullen doelman Jan Hoekstra, verdediger Lars Kramer en middenvelder Michael Breij vanuit de selectie van FC Groningen onder-23 zondag aansluiten.

Intentie
Roda JC, de nummer 16 van de ranglijst, won de afgelopen drie competitiewedstrijden en strijdt al het hele seizoen voor lijfsbehoud. “Zij vechten nu voor hun laatste kans,” weet trainer Faber van FC Groningen. “Wij kennen hun sterke en zwakke punten en hebben amper nog geheimen voor elkaar. Het uitvoeren van de taken is de komende weken essentieel.”

“Daarbij richten we ons zoveel mogelijk op onszelf en onze eigen manier van spelen. De resultaten waren de afgelopen weken nog niet volledig naar wens, maar de manier van presenteren en de intentie van ons spel waren duidelijk aanwezig. Het gaat weer echt ergens om. We hebben positieve energie en moeten weer lef en brutaliteit tonen. Samen met het publiek vormen we een mooi collectief en dat maakt ons ongelofelijk sterk!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen