string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Faber: ‘Prettiger om omhoog te kunnen kijken’.

Vrijdag 07 april 2017 om 15:11

FC Groningen pakte deze week al vier punten in wedstrijden tegen AZ en NEC en sluit zaterdagavond een ‘Engelse week’ af tegen ADO Den Haag. Door de overwinning van woensdag kan de Trots van het Noorden weer omhoog kijken en wacht in de Hofstad een nieuwe uitdaging voor het elftal van trainer Ernest Faber.

De oefenmeester kan in Den Haag niet beschikken over de al langer geblesseerden Tom van Weert en Desevio Payne. Ook verdediger Kasper Larsen zal niet tot de wedstrijdselectie behoren. “Kasper is er niet bij,” zegt Faber tijdens het wekelijkse perspraatje. “Mede vanwege het kunstgras willen we geen onnodig risico nemen met hem. Roland Baas zal bij de wedstrijdselectie horen, Glenn Bijl speelt bij FC Groningen onder-23 in hun thuiswedstrijd tegen Capelle.”
 
Goede energie
Faber keek met zijn selectie kort terug op de overwinning van woensdag tegen NEC. “We hebben het kort nabesproken en moeten nu doorschakelen. Het is goed voor ons zelfvertrouwen dat we hebben gewonnen en nog ergens om meedoen. Een overwinning doet veel met een elftal, zeker als winnen al een tijdje is uitgebleven. Die goede energie nemen we mee naar de volgende wedstrijd, zaterdag tegen ADO Den Haag.”
 
De opdracht in Den Haag is duidelijk voor de ploeg van Faber. “We gaan vol voor de winst en hebben ook een overwinning nodig om te blijven meedoen. De spanning neemt toe zo op het eind van de competitie en dan is het prettiger om omhoog te kunnen kijken in plaats van naar beneden. We gaan uit van onze normale speelwijze. Verdedigend hebben we het op orde en we krijgen iedere wedstrijd wel kansen, dat zag je woensdag ook tegen NEC.”
 
Kracht en ervaring
De tegenstander van zaterdag kent een lastig seizoen, maar heeft de laatste wedstrijden de nodige punten gepakt waaronder de midweekse driepunter op bezoek bij Willem II. “Ze hebben de afgelopen wedstrijden goede resultaten behaald,” weet ook Faber.
 
“ADO Den Haag heeft een ploeg met veel kracht en ervaring, maar ze geven ook geregeld ruimte weg. Daar moeten wij gebruik van maken. De uitdaging zit bij ons vooral in ons eigen spel, om dat weer goed voor elkaar te hebben. Het is mooi dat we de derde wedstrijd in de week spelen. We willen in Nederland allemaal graag meer weerstand en moeten het zaterdag weer laten zien.” 

_MGL9556

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’