Faber over PSV-uit: ‘Durven en genieten’

4 mei 2018

FC Groningen sluit aanstaande zondag het seizoen af met een uitwedstrijd bij landskampioen PSV. De Eindhovenaren bereidden zich voor middels een trainingskamp in Barcelona, terwijl FC Groningen in het Noordlease Stadion de laatste trainingsarbeid verrichtte in de aanloop naar de afsluiting van deze voetbaljaargang.

Aan de kant van FC Groningen zullen Django Warmerdam en Mimoun Mahi niet bij de selectie zitten. Het duo kampt met blessures aan respectievelijk de knie en de kuit. Vijf spelers die zaterdag de uitwedstrijd van Jong FC Groningen in Volendam spelen, te weten Ludovit Reis, Lars Kramer, Michael Breij, Jan Hoekstra en Tim Freriks, zijn zondag wel van de partij en maken onderdeel uit van de wedstrijdselectie.

Vol stadion
Om half drie wordt gelijktijdig bij negen Eredivisiewedstrijden afgetrapt. In het uitvak van FC Groningen zitten 186 FC-fans die de ploeg in de laatste speelronde zullen ondersteunen. “Het wordt een mooie laatste wedstrijd in een mooi vol stadion met lekker weer en een lekker veld,” blikt Faber vooruit. “Uit ervaring weet ik dat zo’n laatste thuiswedstrijd van PSV nog wel wat van de tegenstander vergt. Of ze nu met veel A-selectiespelers aantreden of met toptalenten. PSV is terecht kampioen geworden. Op het juiste moment hebben ze toegeslagen en ze hebben het volgehouden.”

Durf en lef
FC Groningen zal zelf de lijn van de laatste weken moeten doortrekken om kans te maken op een resultaat. “We hebben een jonge ploeg, dat veel karakter heeft getoond. Zondag kunnen de spelers zich nog één keer laten zien. Dat geldt in het bijzonder voor bijvoorbeeld de potentiële internationals, zoals Uriel Antuna, Samir Memisevic, Ajdin Hrustic, Ritsu Doan en Juninho Bacuna. We hebben niet veel te verliezen, maar PSV zal zeker gas gaan geven. Wij moeten vooral weer durf en lef tonen, want we krijgen de ruimte om te voetballen. Maar als we achterin fouten maken dan zullen die worden afgestraft.”

Laatste nieuws