string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Faber: ‘Ook tegen topploegen aan voetballen toekomen’.

Vrijdag 02 december 2016 om 15:00

FC Groningen sluit de vijftiende speelronde van de Eredivisie zondagmiddag in de Amsterdam ArenA af tegen Ajax, aftrap 16.45 uur. Trainer Ernest Faber kan in de hoofdstad beschikken over een vrijwel geheel fitte selectie. “Ook in de ArenA moeten we durven voetballen,” aldus de FC-trainer. 

Faber kan tegen Ajax beschikken over bijna geheel fitte selectie. “Doelman Stefan van der Lei is na zijn knieblessure weer begonnen op het veld en zal snel aansluiten, voor de rest kan iedereen volle bak,” vertelt Faber. “Dat is een goed teken.”
 
Compliment
De ploeg van Faber pakte afgelopen weekend drie punten door met 4-0 te winnen op bezoek bij PEC Zwolle. “We hebben het daar goed gedaan in de omschakeling, al werden niet alle goals vanuit de omschakeling gemaakt. We wonnen ook vaak de tweede bal. Verdedigend stond het prima en de kansen werden goed afgemaakt. We waren daarin erg scherp, dat verdient een compliment.”
 
Hoewel Faber erg tevreden was met het resultaat, zag de oefenmeester ook vorige week verbeterpunten voor zijn ploeg. “Aan de bal is nog veel winst te boeken, we waren de bal af en toe te snel kwijt. Ook tegen Ajax zullen we ruimte krijgen en dus moeten we ook in de ArenA durven te voetballen.”
 
Gewenning
Faber verwacht zondag weinig aanpassingen te doen aan de manier van spelen. “We spelen een bepaald systeem en het is een gewenning geworden bij de spelers. Dat moeten we zo min mogelijk doorbreken. Je moet ook tegen topploegen aan het voetballen toekomen, anders wordt de druk te groot. Ajax is een kampioensploeg, met zoveel goede spelers. Ze hebben veel beweging en snelheid. We zullen ons vooral moeten richten op ons eigen spel en zorgen dat we de ruimtes klein houden.”
 
1993/1994
FC Groningen won nog nooit in de Amsterdam ArenA. De laatste keer dat de Trots van het Noorden in Amsterdam met de winst aan de haal ging, was in het seizoen 1993/1994 (0-2). Faber stond als huurling in de defensie van FC Groningen.
 
“We speelden tegen degradatie en hadden de week daarvoor met 3-0 van Sparta verloren,” herinnert de trainer zich. “Voor de wedstrijd tegen Ajax verbleven we een paar dagen in het Oranjehotel. Ajax was net kampioen geworden, was in de euforie en daarvan hebben we geprofiteerd. We scoorden twee maal vanuit de omschakeling en misten volgens mij ook nog een strafschop. Gemakkelijk was het niet, maar we hebben toen voor een stunt gezorgd.”
 

faber zwolle

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

3 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

4 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord