string(9) "claudebot"

Faber: ‘Met goed gevoel de feestdagen in’.

Vrijdag 22 december 2017 om 15:38

Trainer Ernest Faber gaat met zijn ploeg richting de laatste wedstrijd van 2017 en wil het kalenderjaar met een goed gevoel kunnen afsluiten. Zondagmiddag vanaf 12.30 uur moet dat in het Noordlease Stadion gebeuren tegen Sparta Rotterdam.

In de aanloop naar het duel met Sparta is Ritsu Doan weer terug bij de selectie. Hij is hersteld van zijn eerste Europese griep. Oussama Idrissi is terug van een schorsing, maar haakte op de vrijdagtraining af met voetklachten. Todd Kane (hamstring), Kasper Larsen (enkel) en Ajdin Hrustic (lies) zijn niet van de partij. Vanuit de selectie van FC Groningen onder-23 sluiten Jan Hoekstra, Lars Kramer, Tom van de Looi, David Browne en Michael Breij aan bij de wedstrijdselectie voor zondag. Het vijftal zal in januari ook afreizen naar Spanje voor het trainingskamp van het eerste elftal.

Terugblik
Afgelopen zondag verloor Groningen van Excelsior. Faber blikte vrijdag na de training nog kort terug op deze verlieswedstrijd: “In de eerste helft hadden we wel voldoende diepgang en ook een handvol kansen om te scoren, maar in de tweede helft ging Excelsior nog verder ‘inzakken’ en ‘meevolgen’. In die fase hadden we nog sneller voor de diepte moeten zoeken, want met bijvoorbeeld Jesper Drost en Lars Veldwijk hebben we spelers die daar hun kwaliteit hebben liggen. Het vereist snelle balcirculatie, verplaatsing van links naar rechts, het zoeken van de zijkanten, een hoog tempo en één of twee keer handelen. De oplossing zit hem vooral in de technische uitvoering. Die was afgelopen zondag onvoldoende.”

Sparta
De terugblik van Faber sloot naadloos aan bij de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen die andere Rotterdamse club, Sparta. “Ik verwacht inderdaad dat hun trainer Dolf Roks geen open huis zal houden. Ik ken hem nog uit mijn Sparta-periode, lang geleden, maar hij heeft bewezen een goede opleider en organisator te zijn. Hij zal na de 7-0 nederlaag van vorige week de poppetjes weer netjes neerzetten. Wij zullen vooral aandacht voor onszelf moeten hebben. En kansen creëren we ook altijd weer. We zullen nu vooral effectief in de afronding moeten zijn. Onze speelwijze is lastig voor elke tegenstander, maar vereist ook veel van onze spelers. Vanaf minuut één moeten we laten zien wat we willen.”

In memoriam
Voorafgaand aan de wedstrijd zullen de spelers, staf en het publiek in het Noordlease Stadion één minuut applaudisseren als ode aan de overleden fans in het afgelopen jaar. “Het is een heel goed initiatief en ik hoop dat het een jaarlijkse traditie wordt. Er zijn ook dit jaar weer genoeg voorbeelden te noemen waardoor je weet dat het leven betrekkelijk is. Mijn motto is ‘geniet van het leven, voor je het weet duurt het maar even’ en iedereen zal zondag op het moment van herdenken zo zijn eigen gedachtes hebben.”
KOOP ONLINE TICKETS

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus