string(9) "claudebot"

Faber: ‘Juiste energie op de training’.

Vrijdag 18 november 2016 om 15:36

Morgenavond speelt FC Groningen in de dertiende speelronde van de Eredivisie tegen ADO Den Haag. Het is een duel tussen de huidige nummer 15 en 10 van de ranglijst. Voor de trainers Ernest Faber en Zeljko Petrovic is het een weerzien. Zij speelden in de jaren ’90 samen bij PSV.

In de aanloop naar het duel van zaterdagavond 19 november in het Noordlease Stadion kreeg Faber de internationals fit terug van diverse verplichtingen in het buitenland. Danny Hoesen (knie) en Martijn van der Laan (knie) zijn niet inzetbaar. Verder zullen Stefan van der Lei, Desevio Payne en Jesper Drost zaterdagmiddag meespelen bij FC Groningen onder-23 in Volendam. Samir Memisevic en Oussama Idrissi zitten wel bij de selectie, maar kampen beiden nog wel met fysieke klachten.

Ervaringen
Faber treft zaterdagavond een oud-teamgenoot aan de kant van ADO, trainer Zeljko Petrovic. “Dat is een mooi weerzien. Ik heb goede ervaringen met hem vanuit ons PSV-verleden. Dit seizoen speelt hij met ADO Den Haag zowel 4-4-2 als 4-3-3, maar met onze eigen speelwijze hebben we daar altijd een passend antwoord op. Het is een fysieke ploeg, die ook vaak de lange bal hanteert.”

Het voorbije weekend was competitieloos en dat gaf FC Groningen anderhalve week geleden de mogelijkheid te oefenen tegen Cambuur (2-2). “Het was een goede gelegenheid om diverse spelers weer speelminuten te geven”, vertelt Faber. “Afgelopen week was er de juiste energie op de training en de juiste scherpte, soms zelfs iets té. Maar die concurrentie op de trainingen hebben we juist nodig om elkaar naar grotere hoogte te stuwen. Die sfeer hebben we wel nodig richting zaterdagavond.”

Overtuiging
De manier van werken geeft Faber de overtuiging dat een stijgende lijn met overwinningen niet langer kan uitblijven. “Ons spel is naar behoren, maar we moeten nu ook de bijbehorende resultaten halen en een goede serie gaan neerzetten. De afgelopen wedstrijden creëren we voldoende mogelijkheden en het is nu zaak aanvallend en verdedigend nog meedogenlozer te worden.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus