string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Faber: ‘Geweldige stimulans dat het stadion vol zit’.

Vrijdag 30 maart 2018 om 16:25

Trainer Ernest Faber heeft deze week in de aanloop naar het thuisduel van FC Groningen met Ajax (komende zondag) de beschikking over een volledig fitte en inzetbare selectie. Alle internationals zijn goed teruggekomen van interlandverplichtingen voor de laatste serie van zes competitiewedstrijden. “Ajax heeft een goede ploeg, maar ze zullen risico’s moeten nemen,” beschouwt Faber de kansen van de FC in een uitverkocht Noordlease Stadion.

Zo richting het einde van de competitie heeft Ernest Faber een volledig fitte selectie op het trainingsveld staan en is de basisopstelling voor het thuisduel met Ajax vermoedelijk voor de vierde wedstrijd op rij identiek. “Dat we er fysiek zo op staan, is een compliment aan een ieder die daarbij betrokken is,” doelt de FC-trainer op spelers en staf. “Dat we iedereen erbij hebben in deze fase van het seizoen is een mooi gegeven. De sfeer in de groep is goed en er straalt veel energie vanaf.”

Veerkracht
Voor Ludovit Reis, terug van een blessure, betekent het dat hij zondag nog niet aan de aftrap verschijnt en dus geduld moet hebben. “We laten de basiself zoveel mogelijk intact. Tegen PEC Zwolle hebben we drie punten gepakt en uit bij AZ heeft de ploeg veel veerkracht getoond. De selectie is kleiner dan voor de winterstop, dus de keuzes per positie zijn ook minder ruim. Daarnaast zijn ons spel en de resultaten beter in deze periode. Er is dus weinig reden te wisselen. Ludovit Reis is wel één van de mogelijke eerste invallers.”

Zaterdag en maandag speelt Jong FC Groningen uitwedstrijden tegen respectievelijk ODIN’59 en ACV. “Op zaterdag zullen mogelijk Lars Kramer en Amir Absalem meespelen. En maandag zullen mogelijk ook jongens als Michael Breij, Ludovit Reis, Uriel Antuna en Kasper Larsen weer ingezet worden. Dat laatste bekijken we zondagmiddag na afloop van de wedstrijd tegen Ajax.”

Krachten
Het duel met de Amsterdamse titelkandidaat zal in een tot de nok toe gevuld Noordlease Stadion worden gespeeld. “Geweldig dat het stadion helemaal vol zit. Het hoort bij de club en is ook één van de krachten waardoor FC Groningen zo moeilijk te kloppen is in eigen huis. Iedereen leeft mee en dat maakt ons sterk. De samenhang tussen spelers en supporters hebben we ook hard nodig om voor de winst te gaan. Ajax zal risico’s moeten nemen omdat ze nog in de race zijn voor het kampioenschap en alleen een zege voor hen telt. Alle energie is bij ons gericht op zondagmiddag half drie. We hebben er veel zin in!”

RJ18030439451

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen