Faber en Groninger verlaten FC na dit seizoen

24 januari 2018

FC Groningen en hoofdtrainer Ernest Faber gaan na dit seizoen uit elkaar. Het is de uitkomst van gesprekken tussen de directie van de club en de 46-jarige oefenmeester. Beide partijen geven er de voorkeur aan na dit seizoen een andere weg te willen inslaan. Faber is dan twee seizoenen eindverantwoordelijke geweest voor het eerste elftal van de Trots van het Noorden.

Manager technische zaken Ron Jans zegt dat het besluit van beide partijen in goede harmonie is gegaan. “Zoals onze samenwerking tot nu toe steeds loopt, is ook deze beslissing in een prima verstandhouding tot stand gekomen. Het is goed dat er nu duidelijkheid is, daar kunnen beide partijen verder mee. We hebben er alle vertrouwen in dat we de stijgende lijn van de laatste weken – waarin diverse talenten uit de eigen opleiding de kans krijgen zich te profileren – kunnen doortrekken en zijn ervan overtuigd dat we dit seizoen op een goede manier met elkaar kunnen afsluiten.”

Bij nieuwjaarsreceptie

Trainer Ernest Faber sluit zich aan bij de woorden van Jans. “Beide partijen hadden dezelfde gedachte om na dit seizoen een andere weg te willen inslaan. Die beslissing had ik voor mezelf al genomen. We gaan met elkaar op professionele wijze verder en richten al onze aandacht op een goede tweede seizoenshelft.”

20171104JV6911

FC Groningen neemt na dit seizoen ook afscheid van Marcel Groninger. De 47-jarige assistent-trainer is in het Noordlease Stadion bezig aan zijn tweede seizoen als rechterhand van Faber. Groninger was hiervoor tweede assistent onder hoofdtrainer Erwin van de Looi én zelfstandig trainer/coach in de top van het amateurvoetbal bij Be Quick 1887 en HHC Hardenberg. De in Groningen geboren en getogen Groninger is sinds 2013 verbonden aan de Trots van het Noorden.
 
Manager technische zaken Ron Jans bedankt Groninger voor de jaren dat hij aan FC Groningen verbonden was. “Marcel heeft een goede bijdrage geleverd aan de prestaties van de club in de afgelopen seizoenen. We hebben besloten na dit seizoen met een andere technische staf te gaan werken en daarin zien wij geen ruimte meer voor Marcel. Met zijn staat van dienst verwachten wij echter dat Marcel snel onderdak zal vinden bij een andere club. Wij wensen hem uiteraard heel veel succes in het verdere verloop van zijn trainerscarrière.”

Op de bank in PUMA jas

Laatste nieuws