string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Faber: ‘Belangrijk om goed af te sluiten’.

Vrijdag 16 december 2016 om 15:35

Komende zondagmiddag sluit FC Groningen de eerste seizoenshelft af in het Noordlease Stadion. De nummer 9 van de ranglijst ontvangt hekkensluiter Go Ahead Eagles. “Na een moeizame competitiestart, zijn we de laatste periode goed op weg,” aldus FC-trainer Ernest Faber.

“Het is een belangrijke wedstrijd om de lijn vast te houden, die we de laatste weken hebben ingezet. Verdedigend staat het bij ons al wat langer goed. Aan de bal moeten we weer dezelfde dingen doen als in de vorige wedstrijden. Scherpte in de passing en het positie kiezen. Beweging op verschillende posities en scherp zijn in de omschakeling. Daar zit de oplossing om ook deze wedstrijd te kunnen winnen.”

Bijna fit
Ernest Faber heeft de beschikking over een nagenoeg fitte eerste selectie. Bryan Linssen is niet van de partij door een schorsing. “Verder is Martijn van der Laan niet inzetbaar door een blessure en gaan we zaterdag bekijken of Kasper Larsen bij de selectie zit. Hij was de laatste dagen ziek. Stefan van der Lei gaat zaterdagmiddag bij FC Groningen onder-23 keepen.”

Na een blok van acht wedstijden met zes punten behaalde FC Groningen dertien punten uit de afgelopen acht wedstrijden. “Het is een compliment aan iedereen die erbij betrokken is, dat we nu staan waar we staan. Na een moeizame competitiestart zijn we op weg om goed te eindigen. Het is nu wel belangrijk om goed af te sluiten. Met een overwinning op Go Ahead kunnen we het jaar goed afsluiten. Een belangrijk potje, dus!”

Geduld
Tegen Roda JC werd een ploeg verslagen, die vrij behoudend speelt. Faber voorziet voor zondag eenzelfde soort wedstrijd. “Ook tegen Go Ahead Eagles zullen we weer scherp en geduldig moeten spelen, geconcentreerd blijven. We moeten steeds onthouden welke stappen we hebben genomen om resultaat te bereiken. We moeten weer kwaliteit leveren en niet te gehaast spelen. We hebben rust in het verdedigen en daardoor komt het elftal steeds verder naar voren te spelen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven