string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Faber: ‘Alles eruit gooien met lef en branie’.

Vrijdag 14 april 2017 om 15:28

Trainer Ernest Faber speelt zondagmiddag, Eerste Paasdag, met zijn ploeg in het Noordlease Stadion de voorlaatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Tegenstander vanaf 14.30 uur is PEC Zwolle. Een Eredivisieduel tussen de nummers 10 en 12 van de ranglijst na dertig competitiewedstrijden. De winnaar blijft zicht houden op plek negen van de ranglijst.

In de aanloop naar de duels in de 31ste speelronde van de Eredivisie heeft Faber niet de beschikking over drie geblesseerde spelers Tom van Weert, Desevio Payne en Kasper Larsen. Het trio volgt elk een individueel herstelprogramma. Vraagteken in de aanloop naar zondag is Jesper Drost, die op de vrijdagtraining in het Noordlease Stadion een stevige tik op zijn scheenbeen kreeg. “Verder zijn er links en rechts diverse klachten,” vertelde Faber op de wekelijkse persconferentie. “Maar dat is in deze fase van de competitie normaal. We hebben morgen (zaterdag – red.) nog een dag om te kijken wat de opties worden voor zondag.”

Terugkijken
Afgelopen zondagochtend nam de trainer samen met zijn spelers de tijd om de wedstrijd tegen ADO Den Haag (4-3 verlies) nog eens in zijn geheel terug te kijken. “We hebben iedereen vroeg op de club laten komen. Na zo’n wedstrijd is het toch voor de meesten al moeilijk om te slapen. Iedereen heeft zijn eigen gedachten bij zo’n wedstrijd en terugkijken helpt om een beeld op te roepen. Na afloop hebben we nog gerichte vragen gesteld, met name over de houding, samenwerking en communicatie. En vervolgens heeft iedereen anderhalve dag gehad om weer helemaal fris in het hoofd te worden.”

Informatie
De oorzaak van de vier tegengoals tegen ADO in korte tijd zocht Faber met zijn spelersgroep vooral in de ‘afleiding’. “Het zijn vaak hele kleine dingen, die de oorzaak kunnen zijn en waardoor we kwetsbaar worden. We maken keuzes op basis van de informatie die we vergaren. Door middel van bijvoorbeeld gedachtentraining en focustraining kun je zorgen dat je de juiste informatie krijgt. Met de ervaring van afgelopen zaterdag in Den Haag, is het de kunst dat het je de volgende keer niet opnieuw overkomt.”

Goede dingen
Het grootste deel van de tweede helft in Den Haag was een grote inhaalrace en een klopjacht op ADO, maar die uiteindelijk niet meer beloond werd met een punt. “We hebben het in twintig minuten weggegeven. We hebben met name na rust wel onze sterke punten laten zien in balbezit. Hebben veel kansen gehad en kwamen ook niet voor niets terug tot 4-3. Als de wedstrijd tien minuten langer had geduurd, hadden we ook nog gewonnen. Maar dat telt achteraf allemaal niet. We zullen het zondag moeten rechtzetten.”

Lef en branie
Dat zal moeten gebeuren tegen het PEC Zwolle van oud-FC-trainer Ron Jans. “Een voetballende ploeg met veel snelheid voorin,” analyseert de huidige FC-trainer. “We moeten waken voor de omschakeling en weten ook dat ze redelijk wat goals tegen krijgen. We zullen vooral zelf alles eruit moeten gooien met lef en branie. Het is mooi dat we weer voor een goed gevuld stadion zullen spelen en hopen daarbij op een mooie samenwerking met het publiek. We gaan ‘vol gas’ voor een goed resultaat.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven