string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Europa League: laatste deel FC-training openbaar voor publiek.

Dinsdag 08 december 2015 om 17:27

De afsluitende training van FC Groningen voor de Europese thuiswedstrijd tegen SC Braga is morgen (woensdag 9 december) vanaf 15.15 uur te bezoeken voor publiek. Het eerste deel van de training in Euroborg zal achter de schermen plaatsvinden. In die periode blijft het stadion gesloten.

Trainer Erwin van de Looi licht deze voor FC Groningen ongebruikelijke gang van zaken toe. “Normaal gesproken hebben wij twee dagen voor een wedstrijd onze tactische training. Uit ons competitieduel van afgelopen zondag met Roda JC hebben wij echter enkele blessure- en twijfelgevallen overgehouden, waardoor wij vandaag (dinsdag 8 december – red) deze tactische training niet konden uitvoeren.”
Goed en eervol afsluiten
Dat gaat FC Groningen daarom morgen doen, een dag voor het Europese duel met SC Braga. Van de Looi: “Hoewel we ons niet meer kunnen kwalificeren voor de volgende ronde, willen wij wel onze Europese campagne goed en eervol afsluiten. Wij willen ons daarom ook nu zo optimaal mogelijk voorbereiden op het duel met Braga. Daarbij willen wij niet voor het oog van allerlei camera’s – met name ook van de Portugezen – ons tactisch plan open en bloot ontvouwen.”
Van de Looi refereert eraan dat deze gang van zaken in Europees verband heel normaal is. “Wij begrijpen dat het voor ons als FC Groningen ongebruikelijk en tamelijk uniek is, omdat wij altijd volledig openbaar trainen. Om genoemde redenen, die wij legitiem vinden, wijken wij daar nu echter een keer vanaf. Onze Europese tegenstanders hebben tot nu toe steeds volledig achter gesloten deuren getraind. En hoewel Braga reeds gekwalificeerd is, zullen zij dit morgenavond (woensdag – red.) ook weer doen.”
Verantwoordelijkheid
“Wij kijken echter – zoals altijd – naar onszelf”, gaat Van de Looi verder. “Wij zijn professionals en de mensen die donderdagavond naar Euroborg komen, willen wij een goede wedstrijd aanbieden. Die verantwoordelijkheid hebben wij richting onze supporters. Als het in onze ogen daarvoor nodig is deels achter gesloten deuren te trainen, dan doen we dat.”
De laatste UEFA Europa Leaguewedstrijd van FC Groningen in groep F tegen SC Braga begint donderdagavond om 19.00 uur.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven