string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Esports FC Groningen overtuigend naar Finals.

Woensdag 22 januari 2020 om 10:21

Esporters Nick den Hamer en Levy Frederique hebben zich dinsdagavond overtuigend geplaatst voor de Finals van de eDivisie. Het duo versloeg sc Heerenveen in de play-offs met 3-0. De eDivisie Finals, het grootste EA SPORTS FIFA-evenement ooit op Nederlandse bodem, worden op zaterdag 15 februari gespeeld in AFAS Live. Beide esporters hopen op veel support tijdens hun missie om kampioen te worden. 

playofss uitslagen

De eDerby van het Noorden was de laatste van zes play-offwedstrijden van afgelopen week in de eDivisie. FC Groningen was als nummer vier van de ranglijst de favoriet tegen nummer dertien sc Heerenveen, maar zag zowel op maandag- als dinsdagavond dat alle hoger geklasseerde teams werden uitgeschakeld tijdens hun play-offwedstrijden.
 
Hoewel de druk met die gedachte werd opgevoerd bleef het Groningse duo, dat werd gecoacht door FC-spits Kaj Sierhuis, uiterst kalm. Levy Frederique maakte indruk tijdens zijn wedstrijd en verzilverde koelbloedig zijn kansen. De eerste wedstrijd eindigde in 2-0 in Gronings voordeel waardoor teamgenoot Nick den Hamer een prachtige uitgangspositie werd verschaft.
 
Den Hamer wist dat zijn tegenstander een achterstand moest goedmaken en dat hij flink onder druk zou komen te staan, maar de esporter verdedigde zeer scherp. Na een hectische beginfase kon Den Hamer er nog in de eerste helft een paar keer goed uitkomen en schoot hij de bevrijdende 1-0 tegen de touwen. Na rust speelde Den Hamer professioneel op balbezit en kwam FC Groningen niet meer in de problemen. FC Groningen won de tweestrijd overtuigend met 3-0. De blijdschap over het behalen van de eDivisie Finals was groot.
 
De Trots van het Noorden plaatste zich samen met nog zeven ploegen voor de grote finaledag op zaterdag 15 februari in AFAS Live. Tijdens het grootste EA SPORTS FIFA-evenement ooit op Nederlandse bodem worden in een knock-outsysteem de kwartfinales, halve finales en uiteindelijk de grote finale gespeeld. FC Groningen is voor de kwartfinalewedstrijd gekoppeld aan PSV.
 
Nick den Hamer en Levy Frederique hopen op de massale steun van FC Groningen- en esportsfans. Kaarten voor het spectaculaire evenement op zaterdag 15 februari zijn te koop via www.edivisie.nl/finals

Edivisie finale schema

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren