string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Esports FC Groningen laat zich zien tijdens Edivisie Finals.

Zaterdag 15 februari 2020 om 19:14

Esports FC Groningen heeft zich zaterdag zowel op het podium als in de zaal laten zien tijdens de eDivisie Finals. Het duo Nick den Hamer en Levy Frederique kwam slechts één goal tekort voor een finaleplaats op het grootste FIFA esports-evenement ter wereld. 

finales2

De eDivisie Finals in AFAS Live is met ruim 2.000 toeschouwers het grootste FIFA esports-evenement ter wereld. Ook vele esports-liefhebbers uit Groningen waren naar Amsterdam afgereisd om Nick den Hamer en Levy Frederique aan te moedigen. De Esports FC Groningen community (#ESFCG community) was ruim vertegenwoordigd en luid aanwezig in de immense zaal.
 
FC Groningen, met ook coach Luuk Jans op het podium, begon uitstekend aan de eDivisie Finals. Den Hamer beet het spits af en won zijn eerste partij in de kwartfinales tegen PSV koeltjes met 1-0. Teamgenoot Frederique maakte het karwei keurig af door in de tweede wedstrijd met 2-0 te winnen. Hierdoor versloeg FC Groningen de ploeg uit Eindhoven met heel duidelijke cijfers, tot grote vreugde van de vele supporters.
 
Ajax was de tegenstander in de halve finales en FC Groningen begon ijzersterk aan de tweestrijd. Den Hamer had binnen enkele minuten al een belangrijk uitdoelpunt te pakken, maar zag zijn tegenstander aan het einde van de eerste helft na een ongelukkig moment langszij komen. Den Hamer kwam in de tweede helft op achterstand en sloot zo de eerste van twee duels af met een 2-1 verlies. Vanwege het uitdoelpunt wist teamgenoot Frederique dat hij genoeg zou hebben aan een minimale overwinning.
 
Hoewel de man in het groen-witte FC-shirt nadrukkelijk op zoek ging naar de goal, lukte het niet om door de verdediging van de Amsterdammers heen te geraken. Waar het publiek tijdens de wedstrijd van Den Hamer nog nadrukkelijk aanwezig was en van het spektakel genoot, was het tijdens het duel van Frederique zo spannend dat ook de toeschouwers enkel aandachtig naar het scherm konden blijven kijken.
 
Frederique kreeg de aanvallers van de Trots van het Noorden niet in de gewenste schietposities, het lukte daardoor niet om Ajax pijn te doen. Het duel eindigde in 0-0 waardoor FC Groningen slechts één goal tekort kwam voor een finaleplaats. De teleurstelling was van de gezichten van de FC’ers af te lezen, al kunnen ze terugkijken op een prachtig eDivisie-seizoen met schitterende hoogtepunten.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren