string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Esporter Nick den Hamer stopt bij FC Groningen.

Woensdag 10 augustus 2022 om 13:30

Nick den Hamer gaat FC Groningen verlaten. De 24-jarige esporter geeft de controller over aan de volgende generatie. Den Hamer, afkomstig uit Eelde, voegde zich eind 2017 bij het esportsteam van de Trots van het Noorden en vertegenwoordigde de club sindsdien in zowel de eDivisie als tijdens internationale toernooien.  Hij gaat zich naast zijn studie focussen op een andere loopbaan binnen esports.

Met Nick den Hamer als aanvoerder van het esportsteam kende FC Groningen online grote successen. Zijn aanvallende en spectaculaire speelstijl maakte Den Hamer een geliefde speler binnen het esportscircuit. Hij was jarenlang het vertrouwde gezicht van FC Groningen en haalde mooie resultaten met verschillende teamgenoten.  
 
Finals  
Zo bereikte Den Hamer in 2019 op de X-box in zijn eentje de finale van de edivisie waarin hij in de absolute eindstrijd uiteindelijk aan het korste eind trok tegen Heracles Almelo na een golden goal. Met Levy Frederique aan zijn zijde bereikt Den Hamer de eDivisie Finals in AFAS Live in 2020. Een jaar later stond de FC’er samen met Bob van Uden de halve finale van de eDivisie waarin hij helaas ten onder ging tegen Vitesse.  
 
Internationaal vertegenwoordigde Den Hamer de Trots van het Noorden op grote toernooien in Parijs, Hamburg en Manchester. Gedurende de coronaperiode bereikte de esporter uit Eelde de finale van het internationaal sterk bezette #UltimateQuaranTeam waarin hij onder andere de toenmalig wereldkampioen versloeg.  
 
Podium  
“Ik heb me de afgelopen ruim vier jaar met veel passie en energie ingezet voor FC Groningen,” zegt Den Hamer. “Ik ben de club zeer dankbaar dat mij een podium is geboden om mezelf te laten zien. Ik heb me als speler en mens kunnen ontwikkelen. Ik ben op verschillende vlakken gegroeid en heb altijd het vertrouwen van de club gevoeld.” 
 
“Mede door FC Groningen heb ik via een topsportstatus mijn studie aan de Hanzehogeschool kunnen starten en mijn persoonlijke netwerk kunnen vergroten. Ik ben volwassener geworden, het is een mooie periode geweest waar ik als persoon veel aan heb gehad. Nu is het tijd om een nieuwe stap te zetten. Ik wil actief blijven binnen esports, maar niet meer als speler.”  
 
Met trots gedragen  
Den Hamer vindt het lastig om het mooiste moment uit zijn loopbaan bij FC Groningen te omschrijven. “Het behalen van de finale in de eDivisie in 2019 was sportief het hoogste, maar die eindstrijd om het landskampioenschap hebben we uiteindelijk nipt verloren dus dat kan ik onmogelijk zien als mooiste moment. De support van veel FC-supporters in AFAS Live was fantastisch. De club was echt met veel supporters vertegenwoordigd. In 2021 eindigde ik door een goede prestatie in Parijs uiteindelijk als hoogste Nederlander op de wereldranglijst. Ik heb het FC-shirt in de eDivisie en op verschillende grote internationale toernooien altijd met trots gedragen.” 
 
Gedurende zijn periode bij FC Groningen groeide Den Hamer uit tot international en kwam hij ook uit voor het Nederlands team. Den Hamer stopt met spelen op topniveau, maar blijft FC Groningen nadrukkelijk volgen. “Ik blijf uiteraard supporter van de club en zal de FC de komende periode helpen met het vinden van een nieuwe esporter.” Naast Den Hamer stopt ook Toon Buné bij FC Groningen. De club beraadt zich momenteel over de invulling van het esportsteam waarmee het de komende eDivisie zal starten. 

Nick esports

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren