string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

ESPN doc: ‘Hans Westerhof: Van Groningen naar Guadalajara’.

Zondag 26 maart 2023 om 08:00

Hans Westerhof kreeg als jonge trainer vanuit het amateurvoetbal de kans bij FC Groningen. Westerhof groeide uit tot één van de succesvolste trainers in Stadion Oosterpark. Hoogtepunt was de derde plaats in de Eredivisie in 1991. Niet alleen in Groningen wordt met veel respect over Westerhof gesproken. In Mexico wordt de trainer op handen gedragen vanwege zijn visie op trainen en opleiden. In de ESPN doc: ‘Hans Westerhof  van Groningen naar Guadalajara’ wordt teruggekeken op een bijzondere carrière. De documentaire is te bekijken op het YouTube-kanaal van FC Groningen.

Westerhof was twee periodes hoofdtrainer bij FC Groningen. Van 1988 tot 1992 en van 1994 tot 1997 stond hij 271 wedstrijden als hoofdtrainer aan het roer bij de FC. In het seizoen 1990/1991 behaalde Westerhof de hoogste eindklassering ooit in de Eredivisie voor FC Groningen en eindigde met de Trots van het Noorden op een 3e plek.

Westerhof kent een rijke carrière die hem onder meer langs PSV, Willem ll, Ajax en Vitesse leidde. Maar ook buiten de landsgrenzen is Westerhof zeer succesvol gebleken. In Mexico groeide de Nederlander uit tot een grote visionair op het gebied van opleiden en trainen. Westerhof werkte onder meer bij de grote clubs Chivas Guadalajara en Club Necaxa en zette een rendabele opleiding op bij Pachuca.  

In de documentaire – door FC Groningen geproduceerd in opdracht van ESPN – kijkt Westerhof terug op zijn tijd als trainer bij de amateurs van ONS Sneek, komt zijn periode als hoofdtrainer bij de FC uitgebreid aan bod en vertelt hij over zijn status in Mexico. Momenteel is Westerhof terug bij zijn FC Groningen in een rol als adviseur van de technische staf.

De documentaire ‘Hans Westerhof: van Groningen naar Guadalajara’is te bekijken via het YouTube-kanaal van FC Groningen of via onderstaande videoplayer.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
2 weken geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
2 weken geleden

Geniet na via ‘Thuis’