string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

ESPN DOC: ‘De wilde haren van Daley Blind’ vanavond 21.30 uur op ESPN.

Donderdag 31 maart 2022 om 19:00

Daley Blind is zaterdagmiddag één van de oude bekenden die FC Groningen treft wanneer het om 16.30 uur aftrapt tegen Ajax. In de winter van 2010 stapte Blind voor het eerst Euroborg binnen, als huurling kwam de toen 19-jarige verdediger FC Groningen een half seizoen versterken. Zijn lange haren heeft de back inmiddels ingeruild voor een gemillimeterde kruin. In de ESPN DOC ‘De wilde haren van Daley Blind’ vertelt de international over zijn periode bij FC Groningen, wat zijn doorbraak in de Eredivisie was. De documentaire ‘De wilde haren van Daley Blind’ is donderdag 31 maart om 21.30 uur te zien op ESPN.

48710076_ORANGE_PICTURES

Blind werd in 2008 uitgeroepen tot grootste talent uit de Ajax-opleiding, maar tot aan 2010 kwam de verdediger niet verder dan een handvol wedstrijden in het eerste elftal. Zijn echte Eredivisiedoorbraak beleefde Blind in Euroborg als huurling van FC Groningen. De toen 19-jarige verdediger zette voor het eerst voet in een andere kleedkamer, in een andere stad dan Amsterdam en ging voor het eerst op zichzelf wonen.
 
Hoewel het ‘slechts’ een half jaar betrof betitelt Blind zijn tijd in Groningen als één van de belangrijkste in zijn carrière. Een periode ook die voor hem gevoelsmatig langer is geweest. De verdediger liet in Euroborg zien een Eredivisiewaardige speler te zijn. Op een voor hem ongebruikelijke positie groeide Blind zowel binnen als buiten de lijnen in Groningen.
 
In de ESPN DOC ‘De wilde haren van Daley Blind’ gaat de 90-voudig international van Oranje onder meer terug naar zijn plekje in de kleedkamer en het appartement in het centrum van de stad, waar hij voor het eerst op zichzelf woonde. De nu doorgewinterde modelprof leerde de wetten van het profvoetbal en het leven daarbuiten in Groningen met vallen en opstaan ontdekken.
 
Na zijn doorbraak in Groningen keerde Blind terug naar Ajax. In Amsterdam knokte de back zich in de basis, werd meerdere keren kampioen en verdiende een toptransfer naar de Engelse topclub Manchester United. Met het Nederlands Elftal schitterde Blind onder meer op het WK 2014, waar hij met Oranje derde werd. Naast de hoofdpersoon zelf kijken ook vader Danny Blind en voormalig FC-trainer Ron Jans terug op de periode in Groningen, die van grote waarde is geweest voor de groei van voetballer en mens Daley Blind.

De ESPN DOC ‘De wilde haren van Daley Blind’ gaat donderdag 31 maart om 21.30 uur in première op ESPN.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren