string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Enkele twijfelgevallen in aanloop naar derby.

Vrijdag 09 april 2021 om 12:45

In aanloop naar de Derby van het Noorden kent FC Groningen nog enkele twijfelgevallen. Hoofdtrainer Danny Buijs weet mogelijk pas zondag, aftrap 14.30 uur, of Sergio Padt, Ko Itakura en Ramon Pascal Lundqvist inzetbaar zijn. FC Groningen mist voor het duel met sc Heerenveen in ieder geval de geschorste Azor Matusiwa en de nog niet wedstrijdfitte Arjen Robben.

FC Groningen speelt in 2021 gedurende de tweede seizoenshelft tegen drie tegenstanders twee keer: PEC Zwolle, FC Emmen en sc Heerenveen. Anderhalve maand geleden ontvingen de Friezen de FC in het Abe Lenstra Stadion. Dat duel moest hoofdtrainer Danny Buijs uit voorzorg noodgedwongen thuis vanaf de bank bekijken. Na een magere eerste helft was FC Groningen na rust prima op dreef in Friesland en werd een terecht 1-1 gelijkspel geboekt. Zondag wacht in het Hitachi Capital Mobility Stadion een nieuwe krachtmeting tussen de twee noordelijke voetbalbolwerken.

FC Groningen staat na de 0-1 overwinning van vorige week op VVV-Venlo met 46 punten nog steeds op een mooie zesde plek op de ranglijst. Tegenstander sc Heerenveen heeft twaalf punten minder en bezet met 34 punten plek tien van de Eredivisie.

Bekijk hier de voorbeschouwing met Danny Buijs voor de Derby van het Noorden en zijn reactie op het perspectief van spelen met publiek.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven