string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Engelse week waarin veel te winnen is’.

Dinsdag 23 september 2014 om 14:30

In de 497ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland deze week terug op het uitduel met FC Utrecht en kijkt hij onder meer vooruit naar de twee wedstrijden van deze week tegen BVV Barendrecht en Willem II.

“Hoewel we zondag zeker geen grootse wedstrijd speelden, hadden we evengoed de mogelijkheden om een gelijkspel te boeken in Utrecht. Het mag echter duidelijk zijn dat we sportief in een wat moeilijke fase zitten. Uitwedstrijden in Leeuwarden en Utrecht kun je verliezen – de krachtsverschillen in de Eredivisie zijn immers minimaal en het thuisvoordeel speelt bij veel clubs een grote rol – maar we moeten onze ogen ook niet sluiten voor de realiteit. En die zegt dat we in beide uitwedstrijden onvoldoende kansen hebben gecreëerd en evenmin hebben gescoord. Spelers en staf realiseren zich dit terdege en zijn met elkaar dagelijks hard aan het werk om het goede gevoel en het vertrouwen weer terug te winnen.”
Voldoende mogelijkheden
“Dat er in deze ploeg voldoende mogelijkheden schuilen, heeft de afgelopen periode namelijk ook bewezen. We herinneren ons daarbij met name onze laatste thuiswedstrijd tegen Ajax, die wij winnend wisten af te sluiten. Er wacht ons deze week een zogenaamde ‘Engelse week’ met een dubbel programma. Morgenavond (woensdag – red.) spelen we in en tegen Barendrecht in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi en zondag mogen we na een maand eindelijk weer eens in eigen stadion aantreden tegen het verrassend presterende Willem II. Er is deze week dus veel te winnen en bij positieve resultaten ziet de wereld er vanuit Gronings perspectief ineens weer anders uit.”
‘Een feest van herkenning’
“Gisteravond (maandag – red.) hebben wij in Euroborg een feestelijke jubileumavond gehad ter ere van tien jaar Hattrick’s Club. Onder de uitnodigende titel ‘Een feest van herkenning’ kwamen een kleine vierhonderd sponsorrelaties van de club bijeen, alsook voormalige businessclubleden, om deze mijlpaal te vieren en herinneringen op te halen. Voormalig accountmanager Koen Janssen reeg met anekdotes de avond aaneen, waarbij heel veel namen van sponsorrelaties in woord en beeld langskwamen. Het was al met al een zeer geslaagde avond.”
Afscheidsreceptie
“Vandaag (dinsdag – red.) is er opnieuw een feestelijke aangelegenheid in Euroborg. Later vanmiddag is er namelijk de afscheidsreceptie van Roelie Grit. Zij heeft na een dienstverband van liefst dertig jaar als receptioniste/telefoniste bij FC Groningen de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Roelie is in de loop der tijd een van de ‘gezichten’ van de club geworden en onlangs nam zij voor het thuisduel met Ajax op het veld al afscheid van ‘haar’ supporters. Vandaag krijgt Roelie van de club een afscheidsreceptie aangeboden en zullen vele bekenden naar Euroborg komen om haar de hand te schudden. Om deze reden zal de FanCorner Groningen, waar Roelie tot voor kort werkte, vanaf 15.30 uur gesloten zijn.”
Investeerders
“Donderdagavond ontvangen wij in Euroborg de deelnemers aan het Spelersobligatiefonds. Tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst informeren wij onze investeerders over het afgelopen transferwindow, de mutaties op transfergebied, de bijbehorende resultaten en over de stand van zaken binnen de club. Wij organiseren deze bijeenkomsten standaard na afloop van een transferperiode, dus in de maanden februari en september.”
Collecte
“Tot slot willen wij vanaf deze plaats wijzen op de jaarlijkse collecte van Groningen Fanatics. Deze supportersgroepering is veelal verantwoordelijk voor de diverse sfeeracties bij thuiswedstrijden van FC Groningen. Inmiddels zet de GF, zoals de afkorting luidt, zich al ruim elf jaar in voor het realiseren van mooie plannen en ideeën.”
“In tegenstelling tot de laatste jaren heeft Groningen Fanatics besloten om dit jaar weer in het gehele stadion te collecteren. De belangrijkste reden hiervoor is dat de GF van veel mensen de opmerking kreeg dat ze graag een bijdrage willen geven voor de sfeeracties in Euroborg. Voorbij iedere ingang van het stadion zullen zondagmiddag bij de thuiswedstrijd tegen Willem II collectanten staan met emmers. Mede namens de GF danken wij u bij voorbaat voor uw donatie.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen