string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Elker nieuwe partner maatschappelijke programma ‘De FC Groningen uitdaging’.

Donderdag 19 oktober 2023 om 10:36

Stichting FC Groningen in de Maatschappij is gestart met een nieuw maatschappelijk beweegprogramma ‘De FC Groningen Uitdaging’. Elker heeft zich als partner verbonden aan de maatschappelijke stichting van de club en het nieuwe beweegprogramma. Tijdens de FC Groningen Uitdaging krijgen jongeren van 12 tot 30 jaar de kans in een 16-weken durend programma hun talenten te ontdekken.

Naast dat de deelnemers van De FC Groningen Uitdaging hun eigen talenten kunnen ontplooien onder leiding van trainers van FC Groningen en overige specialisten, doen ze iets terug voor een ander. Ook wel Maatschappelijke Diensttijd genoemd. In de 16 weken komen deelnemers eenmaal per week bij elkaar. Tijdens deze middagsessies worden er bijeenkomsten georganiseerd waarin iedereen bezig gaat met het ontdekken van zijn/haar talenten en kwaliteiten. Ook wordt gestimuleerd na te denken over een toekomstplan en haalbare doelen te stellen.

FC Groningen brengt de deelnemers letterlijk in beweging, want de club is ervan overtuigd dat fysieke en mentale fitheid de minimale vereiste is om het maximale uit jezelf te halen. Het doel van het programma is om iedereen in zijn kracht te zetten en hierdoor meer zelfvertrouwen te krijgen. Tijdens het programma staat voetbal centraal en zullen er ook een aantal andere sporten aan bod komen. Met individuele begeleiding wordt gezorgd dat iedere deelnemer stappen kan maken in zijn of haar ontwikkeling.

Stichting FC Groningen in de Maatschappij werkt in dit beweegprogramma samen met Elker en RENN4. Jongeren kunnen zich via deze organisaties aanmelden voor De FC Groningen Uitdaging. Elker heeft zich aangesloten als programmapartner bij Stichting FC Groningen in de Maatschappij.

Elker helpt ouders, kinderen, jongeren en scholen in Noord-Nederland bij complexe opgroei-, onderwijs- en opvoedvragen. Daarnaast verzorgt de organisatie langdurige hulp en onderwijs via beschermde behandel- en woonplekken voor kinderen en jongeren. Elker vindt dat elk kind het recht heeft om positief, veilig en zo thuis mogelijk op te groeien en duurzaam deel te nemen aan onze maatschappij. Elker heeft meerdere locaties in Groningen waar jongeren worden begeleid.

Met Elker heeft Stichting FC Groningen in de Maatschappij een betrouwbare programmapartner gevonden met een doelgroep die uitstekend aansluit bij het programma. Het brede netwerk van de voetbalclub geeft Elker weer de mogelijkheid om te groeien. De eerste groep deelnemers van De FC Groningen Uitdaging is woensdag 18 oktober 2023 gestart. Er wordt in eerste instantie ingezet op twee groepen per jaar met de ambitie om De FC Groningen Uitdaging in een later stadium via middelbare scholen uit te breiden.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

3 weken geleden

Nieuwe selectie FC Groningen onder-12 komt bijeen in Euroborg

1 maand geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi